Comunicat PNL: Cadastrăm gratuit toate proprietățile

Toate proprietățile din România vor fi cadastrate, gratuit pentru cetățeni, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară.

Cea mai importantă parte a acestui proiect este Programul ”Cadastrarea satului românesc”, pentru că în zona rurală se simte cel mai mult nevoia identificării terenurilor. Acestea fac obiectul subvențiilor Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură și la sate se găsesc cele mai multe zone cu populație defavorizată, care depinde de gratuitatea oferită de stat.

În paralel, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) continuă digitalizarea serviciilor instituției. Procesul include și creșterea interconectării sistemelor proprii, inclusiv a Registrului Agricol, cu cele ale altor instituții din administrația centrală și locală precum ANAF, consilii județene, primării ori instanțe judecătorești.

Această interconectare ajută la realizarea proiectelor de urbanism, infrastructură și la stabilirea bazei de date pentru o impozitare corectă. Pentru cetățeni, digitalizarea serviciilor va reduce timpul și procedurile birocratice necesare obținerii documentației pentru succesiuni ori acte de vânzare-cumpărare.

Sunt lucruri concrete pentru români. Misiunea Partidului Național Liberal este să construiască o Românie puternică și prosperă pentru toți cetățenii săi.

One thought on “Comunicat PNL: Cadastrăm gratuit toate proprietățile

  1. Minciuni mai mari ca in campanie electorala nu se spun niciodata ! rusine sa va fie stau la procese din cauza voastra de 5 ani !rusine minciunosilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *