”Diferențe mari între femei și bărbați!” Marius Budăi, despre majorările care vor avea loc anul următor

Marius Budăi a vorbit despre noua lege a pensiilor și despre majorările care urmează să aibă loc anul următor. Fostul ministrul al Muncii susține că, în acest moment, nu poate face o medie a procentelor cu care pensiile vor crește, însă cu siguranță vor fi rezolvate inechitățile din sistem.

„Eu nu am să vorbesc de procente, eu nu sunt un specialist al Casei de Pensii, nu pot face o medie a procentelor. Eu vorbesc pentru fiecare suflet în parte. Vorbim și de diferențe între bărbați și femei. De exemplu, să spunem că o doamnă și un domn au 50 de puncte fiecare.  La doamnă se împarte la 32 de ani, în funcție de an și lună, la bărbați se împarte la 35, deci e clar că pensia la bărbat era mai mică. Acum, vom întări principiul de „muncă egală”. În continuare, contează foarte mult și numărul de ani în care s-a contribuit în activitate. Cei care au lucrat 30, 40 de ani, la ei se acordă în fiecare an un punctaj suplimentar”, a declarat Marius Budai.

Fostul ministru al Muncii susține că majorările vor avea loc cu siguranță, în ciuda faptului că sunt mulți politicieni care susțin că nu sunt bani la buget care să acopere aceste creșteri.

”Eu am văzut hotărârea lui Marcel Ciolacu și am văzut clar că legea va fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie iar recalcularea de la 1 septembrie”, a mai spus el, potrivit Antena 3 CNN

One thought on “”Diferențe mari între femei și bărbați!” Marius Budăi, despre majorările care vor avea loc anul următor

  1. Greu de priceput ca indexarea pensiilor si , eventual, corectarea lor nu inseamna marire. Nu o sa obosesc sa fac aceasta precizare ori de cate ori o sa spuneti ca le mariti (din motive electorale, probabil)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *