Categoria de români pentru care creşte valoarea tichetelor de masă de la 1 ianuarie 2024

De la 1 ianuarie 2024 creşte valoarea tichetelor de masă pentru anumiţi români. Autoritățile au depus eforturi constante în ultimii ani pentru a încuraja donatorii de sânge în România. Astfel s-a decis să se mărească valoarea tichetelor de masă oferite celor care se implică în acest act nobil.

Valoarea tichetelor de masă pentru donatorii de sânge va crește semnificativ, de la 1 ianuarie 2024.

Recent, Ministerul Sănătății a aprobat un proiect pentru acordarea tichetelor de masă donatorilor, încercând să stimuleze donarea de sânge. În prezent, cetățenii români beneficiază de 7 bonuri, având o valoare totală de 68,25 de lei. Din data de 1 ianuarie 2024, donatorii de sânge vor beneficia de o majorare semnificativă a valorii tichetului de masă, care va crește de la suma actuală de 9,75 lei la un nivel record de 40 de lei.

„În temeiul atribuțiilor prevăzute la art. 55 lit. f) din Titlul II „Programele naţionale de sănătate” al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, structura din cadrul Ministerului Sănătăţii, responsabilă de elaborarea şi coordonarea programelor naţionale de sănătate, „propune ministrului sănătăţii măsuri pentru îmbunătățirea derulării programelor naţionale de sănătate”.

În contextul legal sus menționat și având în vedere: – Referatul nr. AR14988/18.08.2023 s-a aprobat incepând cu data de 1 ianuarie 2024, mărirea valorii tichetului de masă pentru donatorii de sânge de la 9,57 lei/tichet la 40 lei/ tichet”, se arată în documentul oficial, potrivit Antena 3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *