Șefa Laboratorului de analize medicale de la Spitalul Județean Botoșani: Sunt 7000 de pacienți care se adresează lunar în laboratorul nostru. Este o paletă largă pe care o deservim

Aproape 100.000 de analize se fac lunar la laboratorul Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, în cele șase locații. Medicul Codruța Pleșca, șefa Laboratorului de analize medicale de la Spitalul Județean, spune că nu mai puțin de 7000 de botoșăneni se dresează lunar laboratorului.

Laboratorul însemană șase locații: Spitalul de Infecțioase, Maternitatea, Pediatrie, Psihiatrie și tot ce înseamnă sediu Marchian plus Săveni și Darabani. În toate aceste locații noi avem pacienți pe care îi deservim atât pe internări de zi, cât și internări continue, la fel și pentru ambulator. .Aceste analize însumate luanar dau 98.000 analize. Adică, aproape 100.000 de analize pe lună sunt executate de laboratorul nostru în aceste locații. Sunt 7000 de pacienți care se adresează lunar în laboratorul nostru. Este o paletă largă pe care o deservim”, a precizat medicul Codruța Pleșca.

Aceasta susține că analizorul de imunologie, singurul din oraș, a intrat în exploatare și că laboratorul efectuează gratuit mai multe teste printre care teste pro BNP, toxoplasma.

FOTO! Tot mai mulți botoșăneni suferă de depresie. Medic: Lucrez de atâția ani, dar nu am fost nevoită să scriu medicamente pentru depresie cu o frecvență așa de mare în ultima perioadă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *