FOTO! Sindicaliștii din instituțiile unde s-au declanșat proteste și-au spus oful prefectului și președintelui Consiliului Județean Botoșani

Sindicaliștii instituțiilor publice unde s-au declanșat acțiunile de protest s-au întâlnit, astăzi, cu prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă și președintele Consiliului Județean, Doina Federovici. Discuțiile au avut loc în cadrul ședinței de Dialog social, la care au participat și directorii din instituțiile unde sunt proteste, precum și liderii de sindicat ai filialelor din Botoșani.

În cadrul întâlnirii s-au dezbătut materialele transmise de reprezentanții sindicatelor și angajaților care au declanșat acțiuni de protest în această perioadă. Principalele revendicări vizează eliminarea inechităților salariale pentru aceleași funcții comparativ cu instituții din aceeași familie ocupațională, angajarea de personal în compartimentele suprasolicitate, plata orelor suplimentare, crearea de condiții optime de muncă și alocarea resurselor adecvate pentru digitalizarea și dotarea tehnică necesară desfășurării activităților specifice.

”Săptămâna trecută m-am deplasat la sediile instituțiilor unde erau organizate proteste spontane și am inițiat dialogul cu angajații care protestau, i-am invitat la ședința de astăzi a Comisiei de Dialog Social, pentru ca revendicările acestora să fie centralizate și transmise Guvernului României. Soluția doar prin dialog poate veni. Memoriile depuse de către reprezentanții sindicatelor și angajaților vor fi înaintate Direcției de Dialog Social din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și sper să se adopte cele mai potrivite soluții. Vă asigur de tot respectul meu, avem servicii publice solide în județul Botoșani, cu funcționari pregătiți, de aceea fac toate demersurile să vă susțin și mai fac un apel la dumneavoastră să încercați să nu afectați activitatea instituțiilor, să nu aibă de suferit cetățenii.”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *