VIDEO Modernizarea DN 28B, Botoșani- Târgu Frumos, finalizată în proporție de 90%. Director DRDP Iași: Suntem în grafic

Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Ovidiu Laicu, anunță ultimele etape ale proiectului de modernizare a DN 28B, Târgu Frumos – Botoșani.

„Suntem în grafic și în termenul cel mai scurt va începe turnarea stratului de uzură”, anunță Laicu.

Potrivit acestuia, stadiul de implementare a proiectului este de aproximativ 90%. Lungimea totală a drumului modernizat este de 71,512 km, cu un pod nou, opt poduri reabilitate, 104 podețe, din care 61 noi, 36 de intersecții la nivel și două sensuri giratorii.

„În acest moment, majoritatea podurilor de pe traseu sunt reabilitate, cu straturile de mixtură asfaltică așternute pe aproape întreaga lungime a traseului supus modernizării. Mai sunt în derulare lucrări de așternere a mixturilor asfaltice la limita județelor Iași și Botoșani, precum și unele lucrări de consolidare a corpului drumului, porțiuni unde traficul se desfășoară dirijat prin piloți și în sistem semaforizat”, anunță reprezentanții DRDP Iași.

Executantul proiectului este asocierea SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi (lider) – SC Mavgo Holding SRL- Vahostav SK – Trameco SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *