Botoșăneni fără adăpost, găsiți de polițiști în frig, la colț de stradă

Mai mulți botoșăneni fără adăpost au fost găsiți de polițiști, în frig, la colț de stradă, luna trecută. Aceștia au fost îndrumați să meargă la Centrul de Noapte. Un număr de 26 de persoane au fost identificate de angajații Poliției Locale.

„Pentru prevenirea unor evenimente neplăcute pe perioada sezonului rece, în conformitate cu prevederile art. 6, lit. d din Legea nr. 155/2010 – Legea Poliției Locale, în luna octombrie polițiștii locali au desfășurat activități de identificare a persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului Botoșani. Astfel, au fost găsite 26 de persoane fără adăpost, fiind dispuse activități de monitorizare a zonelor frecventate de acestea”, precizează Poliția Locală.

Un botoșănean și-a improvizat un adăpost sub cerul liber, dar a refuzat să meargă la centrul de noapte. Polițiștii locali au observat, pe 19 noiembrie, pe rampa de aprovizionare din zona magazinului BIG, o persoană fără adăpost și-a improvizat un loc pentru dormit.

„Având în vedere temperaturile scăzute, s-a procedat la legitimarea acesteia, fiind informată cu privire la posibilitatea de a fi solicitat sprijinul UPU pentru control medical și ulterior cazare la Centrul de Noapte. La momentul verificărilor a refuzat sprijinul, menționând că se va prezenta personal, în ziua următoare, la Centrul de Noapte”, precizează polițiștii locali.

De altfel, nu de puține ori oameni ai străzii preferă să își facă tot felul de culcușuri la colț de stradă ori lângă ghenele de gunoi, refuzând să meargă la adăpostul municipalității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *