Cele mai importante criterii atunci când alegeți placa de păr

Atunci când vine vorba de coafarea părului, există o mulțime de dispozitive inteligente ce vă pot ajuta să obțineți look-uri uimitoare chiar și fără să mergeți la salon. Datorită evoluției tehnologiei, pe piața de îngrijire a părului au apărut multe plăci, ondulatoare sau perii profesionale ce oferă rezultate senzaționale de acasă. Așa că, dacă vă numărați printre persoanele care își doresc un păr mătăsos și strălucitor, drept și diafan, atunci rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vrem să vă vorbim despre placa de păr și să vă ajutăm să o alegeți pe cea mai potrivită în funcție de câteva criterii. Să începem!

 

Placa de păr este un dispozitiv de coafat, în mod special de îndreptat, care vă ajută să obțineți look-uri netede și calme. Deși majoritatea doamnelor o folosesc pentru îndreptat, cum vă spuneam și mai devreme, placa poate fi folosită și pentru ondulat. Totul depinde numai de modul în care o veți utiliza și de coafura pe care doriți s-o obțineți. De aceea, în continuare ne vom concentra pe enumerarea criteriilor promise, pentru ca dumneavoastră să puteți alege placa perfectă, în funcție de nevoi și de tipul de păr. Cu siguranță veți reuși să creați cele mai strălucitoare coafuri.

 

  • Criterii de luat în considerare când alegeți placa perfectă

Primul lucru la care trebuie să fiți atentă este învelișul plăcii. Dispozitivele moderne pot veni cu mai multe tipuri de învelișuri, și anume din ceramică, titan sau turmalină. Iată care sunt caracteristicile fiecăruia:

  • Ceramica: se încălzește rapid și netezește părul pe deplin. Acest înveliș oferă părului o strălucire naturală și un aspect sănătos. Este o alegere potrivită pentru toate tipurile de păr.
  • Titanul: este un înveliș potrivit pentru coafarea părului gros și rebel. Placa din titan ajunge la temperaturi înalte foarte repede, deci trebuie folosită cu precauție. De aceea, vă recomandăm utilizarea unor produse anti-damage, pentru protecția completă a firului de păr.
  • Turmalina: este un material mai puțin întâlnit, însă care asigură cea mai mare protecție părului la folosire. Acest înveliș se găsește în combinație cu unul dintre cele două menționate anterior, deci vă veți bucura de beneficiile a două materiale deodată.

 

Un al doilea criteriu de care să țineți cont atunci când alegeți placa de păr este gama de funcții. Printre cele mai întâlnite opțiuni din care puteți alege sunt plăcile cu funcție de ionizare, de aburi sau de temperatură ajustabilă.

  • Ionizarea: ajută la închiderea cuticulelor în timpul coafării, fiind astfel o alegere potrivită pentru părul deteriorat.
  • Funcția cu aburi: este o alegere perfectă dacă aveți părul creț. Aburii vor calma buclele rebele și va ajuta părul să se coafeze mai ușor.
  • Temperatura ajustabilă: este printre cele mai des întâlnite funcții și este benefică tuturor tipurilor de păr. Aceasta vă va permite să vă coafați în moduri cât mai sigure, evitând arderea părului.

 

Venim și cu următorul criteriu și anume, forma plăcii. Iată dintre ce modele puteți alege:

  • Îngustă: placa perfectă pentru părul subțire și fin.
  • Clasică: placa potrivită pentru toate tipurile de păr, dar și cel mai des întâlnită pe piață.
  • Lată: placa cea mai ușor de folosit pe părul gros.
  • Rotundă: cea mai bună alegere pentru părul creț. Puteți încerca chiar și peria rotativă Rowenta, pentru super rezultate.

 

Iată-ne ajunși și la ultimul criteriu: tipul de păr. Am lăsat la urmă ce era mai important, chiar dacă probabil v-ați făcut deja o idee despre placa potrivită pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, vă concluzionăm astfel:

  • Pentru părul subțire și fin alegeți o placă clasică sau îngustă, cu înveliș ceramic și regulator termic.
  • Pentru părul deteriorat, optați pentru o placă lată, cu ionizare și înveliș din turmalină.
  • Pentru părul gros sau creț, cea mai bună alegere va fi placa lată sau rotundă, cu aburi și regulator termic, precum și înveliș din titan.

 

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum aveți încredere că veți putea alege cea mai bună placă de păr de pe piață. Nu ezitați să navigați mediul online pentru și mai multe sfaturi. Vă dorim coafare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *