Șapte localități din județul Botoșani vor beneficia de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familii

Astăzi la Guvernul României, în prezența primului-ministru Marcel Ciolacu și a ministrului familiei Natalia Intotero, primarii din Hudești, Mihălășeni, Concești, Darabani, Frumușica și Păltiniș, au semnat contractele de finanțare pentru construirea și dotarea de centre de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți.

La eveniment primarii au fost însoțiți de parlamentarii botoșăneni Alexandra Huțu și Lucian Trufin, precum și consilierul de stat Florin Gavril.

„Celor șase primari care au semnat contractele la Guvern, se alătură primarul comunei Drăgușeni, care, de asemenea, a obținut finanțarea pentru o astfel de investiție. În total, cele șapte contracte de finanțare din județul Botoșani au o valoare de peste 15,5 milioane de lei și vor deservi peste 500 de copii expuși riscului de a fi separați de familie. Prin intermediul acestor centre de zi, primăriile vor sprijini copiii prin activități de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere sau de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă. Totodată, vor beneficia de sprijin și consiliere și părinții copiilor care vor frecventa aceste centre de zi”, au transmis parlamentarii social-democrați botoșăneni

Proiectele au fost depuse de administrațiile locale în cadrul PNRR, Componenta C13 – Reforme sociale, gestionată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

„Felicitări domnilor primari Viorel Atomei, Claudiu Chelariu, Costel Nazare, Alin Gîrbaci,  Corneliu Bălășanu, Costel Romanescu și Eugen Nechita pentru obținerea finanțărilor necesare realizării acestor centre. În cadrul acestora se va asigura accesul beneficiarilor la educație informală și nonformală și activități de supraveghere și suport în procesul de învățare care să contribuie la dezvoltarea personală și pregătirea copiilor pentru viața independentă”, au completat social-democrații.

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *