Comunicat PNL: PNL susține pensii mai mari și mai multă echitate

O viață de muncă trebuie respectată, iar românii trebuie să aibă un trai decent și la pensie. Acesta a fost principiul care a ghidat Partidul Național Liberal, care a votat proiectul noii legi a pensiilor la Senat.

Noi, cei din PNL, am susținut și susținem o majorare sustenabilă și mai multă echitate, mai multă dreptate pentru seniori. De câte ori am fost la guvernare, am majorat pensiile în cuantumul maxim posibil, fără a afecta echilibrul bugetar și economia țării. Partidul Național Liberal a fost întotdeauna susținătorul majorărilor oneste și sustenabile. Din acest motiv, intenția noastră încă de la bun început a fost și rămâne aceeade a fi siguri că toate calculele sunt bine fundamentate.

„Partidul Național Liberal este cel care a susținut întotdeauna creșterea pensiilor în condiții sustenabile. Legea, care a fost aprobată în ședința de guvern, are la bază patru principii pe care le-am agreat în coaliție: contributivitate, stabilitate, solidaritate și egalitate.

Întotdeauna, noi, liberalii, am fost susținătorii majorărilor oneste, cu adevărat sustenabile și am demonstrat acest lucru și în ultimii ani. Din 2020 și până astăzi, PNL a majorat pensiile cu aproximativ 40% și de fiecare dată am făcut-o pe baza unor calcule solide și bine fundamentate.

Grija pentru seniori trebuie să fie un angajament pe care îl onorăm cu fiecare ocazie, construind o Românie în care fiecare cetățean să simtă respectul și recunoștința pe care societatea i le datorează pentru anii de muncă.”, președintele Senatului, președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă.

Credem că seniorii României au dreptul la creșteri de venituri sustenabile și realiste. E o măsură a demnității lor și a respectului pe care statul trebuie să-l aibă pentru toți cei pe ai căror umeri s-a construit România de azi. Din acest motiv, parlamentarii PNL vor vota acest important proiect de lege și în Camera Deputaților.

Sursa: Comunicat PNL

 

One thought on “Comunicat PNL: PNL susține pensii mai mari și mai multă echitate

  1. Rugam partidul sa cear pensii la toti ca la cei speciali macar , poporul roman care a construit tot ce voi exploatati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *