FOTO! Monument dedicat eroilor, ridicat într-o comună din județul Botoșani

Un monument ridicat în memoria eroilor neamului a fost sfințit, duminică, în comuna Havârna din județul Botoșani. La eveniment a participat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, parlamentari, locuitori ai comunei.

Impresionantul monument a fost ridicat de Primăria Havrăna, condusă de primarul Rodica Balta și Consiliul Local Havârna, fiind realizat de meșteri de la Soroca.

”Eroii nu mor niciodată! Ei trăiesc prin urmașii lor, ca niște rădăcini care consolidează, renasc și hrănesc pământul pe care calcă generațiile care vin. Cinstind memoria lor, ne cinstim bunicii. Pe cei care au căzut pentru apărarea patriei, dar și pe cei care au rămas singuri, așteptându-i să se întoarcă victorioși. Unii nu s-au mai întors. Și-au apărat țara cu prețul vieții. Iar acum, cinstind memoria lor, îi păstrăm, veșnic vii. România de astăzi o datorăm strămoșilor noștri care, de-a lungul istoriei cu arma în mână au apărat sfânta glie națională. Printre ei s-au aflat și vrednicii eroi din comuna Havârna, care și-au dat viața în cele două conflagrații mondiale. Am participat alături de colegi la un ceremonial de o încărcătură profundă, așa cum merită eroii neamului românesc, ceremonial care a reunit, în centrul comunei Havârna o mare de oameni. Uniți de amintiri, de poveștile copilăriei, de sentimente patriotice, săteni, autorități locale, preoți, au adus pios omagiu strămoșilor lor, eroi din Havârna”, a declarat Doina Federovici.
În cele două conflagrații mondiale, județul Botoșani a pierdut 14.000 de ostași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *