Voucher pentru porcul de Crăciun. Ce români pot beneficia de acest ajutor?

ferma de porci in BotosaniRomânii care sunt crescători de porci în zonele afectate de pestă ar putea să primească un voucher de la guvern. Ministerul Agriculturii ia în calcul acordarea a 200 de euro pentru a cumpăra animalele din fermele specializate.

Aplicarea legii porcului vine cu o serie de norme care interzic creșterea porcilor în zonele afectate de pesta porcină. Guvernanții au vrut interzică în totalitate vânzarea porcilor crescuți în gospodăriile țărănești, dar au renunțat la această măsură.

Practic, noua lege impune le țăranilor să declare fiecare animal la primărie și să fie notat într-un registru special.

Noile vouchere ar urma să fie emise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, iar Florian-Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, a explicat că de aceste prevederi pot beneficia mici crescători de porci care se află în apropierea unor ferme comerciale de creștere a porcilor (pe o rază de 10 km). Ei pot primit timp de 5 ani câte un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro, potrivit Realitatea care citeaza Agrointel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com