FOTO Competiţii de volei între licee din Botoşani şi Suceava, în cadrul proiectului ,,Educație prin sport’’

Colegiul Național ,, Mihai Eminescu’’ din Botoșani a găzduit, sâmbătă, competițile sportive la volei și baschet feminin și masculin, din cadrul proiectului educațional interjudețean ,,Educație prin sport’’. Întrecerile au avut loc în sala de sport a colegiului din Botoşani.

Partenerii acestui proiect sunt Colegiul Național ,, Mihai Eminescu’’ Botoșani, al cărei director este profesorul Cristina Chiriac, și Colegiul Național Militar ,, Ștefan cel Mare’’ din Câmpulung Moldovenesc din judeţul Suceava, al cărui comandant este colonelul Romeo Aurelian Popovici.

Coordonatorii acesui proiect sunt prof. Maftei Sorin Alexandru, prof. Anisie Ionuț , prof. Șchiopu Florentin Andrei de la Colegiul Național ,, Mihai Eminescu’’ și prof. Ghițun Stelian de la CSȘ Botoșani, iar de la Colegiul Național Militar ,, Ștefan cel Mare’’ din Câmpulung Moldovenesc: prof. Popescu Irina, prof. Blanariu Vasile, prof. Drehluță Romică și plt.maj. Huțuleac Lucian. Inițiatorii acestui proiect sunt prof. Maftei Sorin Alexandru și prof. Popescu Irina.

Acest proiect contribuie la înbunătățirea stării de sănătate, creșterea nivelului de educație prin sport, la socializarea tineretului prin practicarea exercițiilor fizice și sportului. Prin competițiile de astăzi, proiectul și-a atins scopul, toți participanții au avut de câștigat iar rezultatele au fost pe măsura efortului depus.

Meciurile au fost spectaculoase și s-au desfășurat într-o atmosferă de fair-play, din partea jucătorilor și a profesorilor coordonatori.

,, Este important să încurajăm participarea elevilor noștrii la cât mai multe competiții ce dezvoltă anumite aptitudini sportive, spirit de inițiativă, spirit de echipă și performanță. Acest proiect se va desfășura de parcursul a 4 ani și se va extinde și la alte ramuri sportive. Sperăm să atragem și alte unități școlare”, a declarat prof. Maftei Sorin Alexandru de la Colegiul Național ,, Mihai Eminescu’’ inițiatorul acestui proiect.

,, Într-o societate tot mai complexă, dar marcată și de incertitudini sau frământări sociale, este necesar să promovăm rolul sportului, ca atitudine pozitivă a educației, a stării de bine pentru elevi’’, a declarat prof. Cristina Chiriac, director al Colegiului Național ,, Mihai Eminescu’’ Botoșani, care i-a felicitat pe elevi şi le-a urat succes la competiţăîiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *