Președintele Camerei de Comerț, mesaj către oamenii de afaceri botoșăneni: Războiul din Ucraina, fiind aproape de noi, este o oportunitate pentru afaceri viitoare

Președintele Camerei de Comerț din Botoșani, Valeriu Iftime, a transmis un mesaj, vineri, în cadrul balului oamenilor de afaceri, către toți cei prezenți îndemnându-i la unitate și implicare. Iftime le-a făcut o invitație, în fiecare a doua zi de luni, la Camera de Comerț.

„Nimeni, niciodată, n-a câștigat singur! Maratonul este o probă de viață. Nimeni, într-o societate civilizată, nu a reușit să fie performant într-o lume săracă așa că sigur că cel mai important lucru pe care îl pot spune este să fim uniți. Dacă nu reușim să avem un punct comun de vedere, dacă nu reușim să fim împreună la soluționat teme, singur nimeni, repet, nu a făcut nimic. Numai că sinergizarea asta, unitatea asta, vin de la fiecare”, a spus Valeriu Iftime.

Președintele Camerei de Comerț a precizat că oamenii de afaceri au devenit prea toleranți. Nu trebuie pusă presiune pe mediul politic prin greve, ci venind cu idei, spune Iftime.

„Vă rog să aveți opinii, să rog să aveți energie și speranță. Este singura metodă prin care oamenii, societățile performează”, a mai spus Iftime.

Totodată el a declarat că războiul din Ucraina, deși este o oroare, poate reprezenta o oportunitate pentru mediul de afaceri.

„Sigur că poate fi considerat un pic deplasat să spui că războiul din Ucraina poate crea un avantaj cuiva. Da, războiul este o eroare, războiul este cel mai grav eveniment care se poate întâmpla într-o lume civilizată. Numai că acest război, fiind aproape de noi, este o oportunitate pentru afaceri viitoare. Vă rog să vă gândiți la asta. Sunt câteva chestiuni pe care, cumva, Dumnezeu le aduce către noi. Gândiți-vă că se face o autostradă care vine de la București la Siret. Gândiți-vă că o să avem aeroport mai mare, și la Iași, și la Suceava, gândiți-vă că va fi un drum expres Botoșani- Suceava, adică vom avea cumva o legătură directă cu partea aceasta pe comunicații și în același timp, poate cel mai important lucru, este că suntem foarte aproape de zona aceasta. Deși este foarte periculos că suntem aproape, dar este și foarte interesant ca și oportunitate”, a spus Iftime.

FOTO Balul oamenilor de afaceri, în această seară, la Botoșani. Cei mai tari afaceriști din județ, prezenți la eveniment

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *