FOTO & VIDEO! Ziua Mondială a Prematurităţii, marcată la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean

Ziua Mondială a Prematuritaţii a fost marcată, vineri, la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean. Cu acest prilej,  de ziua lor,  piticilor mai mici şi mai mari li s-a imparţit prăjituri, jucarii, baloane, zâmbete .

La activitate au participat personalul medical al Secţiei de Neonatologie, mămici cu bebeluşi in braţe, conducerea Spitalului Județean ”Mavromati”

Prin această zi se încearcă să se conștientizeze faptul că există prematuritatea. Ea poate fi combătută, poate fi oprită și  dacă se întâmplă nu este tot timpul cel mai grav lucru din lume. Ceea ce vedeți aici sunt toți copii, foști prematuri, mai mult sau mai puțin mici sau mai mari .(…) Prematuritatea nu este o boală dar se poate întâmpla oricui și orice copil se poate naște înainte de termen, și atunci trebuie să luăm anumite măsuri”, a declarat medicul Carmen Zaboloteanu, șef Secție Neonatologie la Maternitatea Botoșani.

Copilul cu cea mai mică greutate născut anul acesta a avut 390 de grame și a fost o fetiță dintr-o sarcină gemelară, cu o soră de 660 grame. În primele zece luni ale anului 2023, 158 de nou-născuți au fost prematuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *