FOTO! Lecții de prim-ajutor luate de zeci de polițiști și jandarmi botoșăneni

192 de polițiști și 80 de jandarmi au participat la instruiri în domeniul acordării primului ajutor. Activitățile de pregătire dedicate personalului Ministerului Afacerilor Interne au început în luna septembrie a anului trecut și vor continua, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Alți 32 polițiști și 16 jandarmi vor învața, în a doua jumătate a lunii noiembrie, de la coordonatorul SMURD și de la paramedici tehnici de prim ajutor de bază.

Activitățile constau, atât în pregătire teoretică, cât și practică, fiind prezentate: suportul vital de bază la adult, copil și sugar; poziția laterală de siguranță; dezobstrucția căilor aeriene la adult, copil și sugar; imobilizarea / extragerea de urgență; hemostaza provizorie (oprirea unei hemoragii); manevrele de resuscitare; situațiile speciale frecvent întâlnite (exemple: pacient electrocutat; înecat; intoxicat; AVC; victimă a unui accident) etc. Acordarea primului ajutor este foarte importantă și poate face diferența dintre viață și moarte. De aceea, primele echipaje care ajung la locului unui eveniment pot ajuta victimele, dacă au cunoștințele necesare. Principalul obiectiv al acțiunilor este acela de a dobândi deprinderile necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor, fără echipamente speciale”, precizează ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *