FOTO & VIDEO! Spălătorie modernă, de 1,6 milioane lei, la Maternitatea Botoșani. Slujba de sfințire cu mai mulți preoți

Maternitatea Botoșani are, începând de astăzi, o spălătorie ultramodernă. Investiția, în valoare de 1,6 milioane lei, a fost realizată cu bani din bugetul Consiliului Județean Botoșani. Au fost realizate reparații capitale timp de trei luni, după care s-au făcut dotari cu aparatură modernă.

Spălătoria modernizată a fost sfințită de trei preoți, cu participarea autorităților județului și a conducerii Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Avem o funcționalitate modernă în acest sens. Felicit echipa managerială de la Spitalul Județean Mavromati, pentru că a reușit să cheltuie toți banii pe care noi i-am pus la dispoziție din bugetul propriu al Consiliului Județean și sperăm ca în cel mai scurt timp să închidem și partea de deviere de utilități din față, lucrări care se desfășoară în fața Spitalului de Urgență Mavromati, pentru ca în primăvară să înceapă construcția Ambulatoriului de Specialitate și Spitalizare de Zi. Iată că aceste fonduri, fie că sunt prin PNRR, că sunt prin fostul POIM, indiferent că sunt fonduri guvernamentale sau de la Consiliul Județean, completează pe de o parte gama de servcii, pe de altă parte investițiile care sunt vitale în sistemul de sănătate botoșănean”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat că zona spălătoriei Maternității era una insalubră iar acum aceasta îndeplinește toate standardele și circuitele.

”Spălătoria era o zonă insalubră a maternității, condițiile de spălătorie erau neconforme și având în vedere patologia și adresabilitatea pe această zonă, și anume nou-născuți și gravide, paciente care au nevoie de intervenții chirurgicale deosebite, această spălătorie era un punct forte de rezolvat și de primă intenție. Sprijinul Consiliului Județean, prin fondurile alocate și împreună cu colegii mei care s-au ocupat într-un timp record, în trei luni de zile am reușit să aducem într-o fază în care această spălătorie va oferi condiții de igienă pentru rufele care se spală. Spălătoria arată conform standardelor și circuitelor și a condițiilor de igienă conform anului 2023”, a declarat medicul Monica Adăscăliței.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *