O femeie din Botoșani s-a ales cu o amendă usturătoare din cauza copilului său de 10 ani. Ce a făcut minorul

O femeie din Botoșani s-a ales cu o amendă usturătoare din cauza copilului său de zece ani. Băiatul folosea petarde în Centrul Istoric, iar polițiștii locali au dat de el, miercuri, pe timpul patrulării în zonă. Potrivit acestora, minorul tulbura liniștea publică „prin folosirea de materiale pirotehnice (petarde)”.

„Având în vedere vârsta minorului, polițiștii locali s-au deplasat la domiciliul acestuia, unde a fost găsita mama – fiind dispusă sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 300 lei pentru lăsarea nesupravegheată a minorului, potrivit art. 2, pct. 33 din Legea nr. 61/1991. În conformitate cu prevederile legale ,,neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 lei”, precizează Poliția Locală.

Polițiștii locali vor acționa, în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației privind obiectelepirotehnice, în scopul creșterii siguranței cetățeanului.

FOTO Accident la Botoșani! O mașină s-a răsturnat pe cupolă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *