FOTO! Case protejate și Centru de zi, construite pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani. Investiția, aproximativ 4,6 milioane de lei

Consiliul Județean Botoșani, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, asigură servicii pentru cele mai defavorizate categorii sociale. Astăzi, 16 noiembrie, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a unui Centru de zi – „Sfântul Andrei” – și construire a două locuințe protejate – „Iris” și „Phoenix”.

Investițiile, care se vor ridica la aproximativ 4,6 milioane de lei (aproximativ 1 milion de euro), fac parte din proiectul „Dezvoltarea serviciilor sociale furnizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani”. Finanțarea este asigurată de către Consiliul Județean Botoșani – 3,2 milioane lei, și Autoritatea Națională – Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități prin Programul de Interes Național – 1,4 milioane de lei.

„Prin construirea celor două locuințe protejate, «Iris» și «Phoenix», și amenajarea Centrului de zi vom dezvolta sectorul de servicii sociale pe care le oferim prin intermediul DGASPC. Scopul final este de a asigura atât îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități, cât și de a oferi alternative de sprijin pentru viața independentă și integrarea acestora în comunitate prin căpătarea de deprinderi. Acest proiect reprezintă de fapt o poartă către comunitate pentru persoanele cu dizabilități”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Cele două locuințe protejate vor fi construite pe Strada „Nicolae Grigorescu” din municipiul Botoșani și vor asigura cazarea pentru 20 de beneficiari, persoane adulte cu dizabilități, în timp ce Centrul de zi „Sfântul Andrei” va fi amenajat pe Strada „I.C. Brătianu”.  De serviciile Centrului de zi vor beneficia 30 de persoane cu dizabilități din locuințele protejate și din comunitate. Proiectul prevede pe lângă lucrările de construcții și dotarea noilor obiective la cele mai înalte standarde din domeniul asistenței sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *