Neurochirurgul Leon Dănăilă, întrebat dacă se roagă în timpul operațiilor sale. Răspunsul dat de renumitul medic

Fotp: redactia.ro

Geniul neurochirurgiei românești, Profesor Doctor Leon Dănăilă, a fost invitatul special în cel mai recent episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. În această discuție captivantă, Adrian Artene și Leon Dănăilă au adus în prim-plan importanța sănătății creierului și au dezvăluit elementele necesare pentru a avea o relație sănătoasă cu această parte vitală a organismului nostru.

Pe parcursul celor peste 60 de minute de dialog constructiv, pionierul neurochirurgiei din România clarifică multe dintre aspectele care ne preocupă în viața de zi cu zi și oferă răspunsuri la enigmele pe care le întâlnim în drumul nostru pe Pământ.

În afară de poveștile personale captivante, în care împărtășește cum și-a descoperit misiunea în viață de a salva vieți umane și cum statutul de membru de partid l-a ajutat să studieze în America în perioada regimului comunist, ilustrul medic răspunde și la întrebarea importantă: „Ce se întâmplă cu sufletul după moarte?” El susține ferm că Dumnezeu și Rugăciunea sunt concepte esențiale pe care omul modern are nevoie să le integreze în realitatea sa, subliniind astfel importanța spiritualității în viața noastră.

Eu sunt dintr-o regiune mai săracă, din nordul Moldovei, din județul Botoșani, unde oamenii, când eram eu mic, vedeam că se tratează printr-o babă care venea și îi descânta, și preotul și venea și îl împărtășea, și până la urma la asta se reducea tratamentul. Eu în mintea mea, văzând că unii care aveau posibilități materiale mai mari, se duc la Cernăuți. Acolo se duceau toți bolnavii mai dificili, făceau o operație și erau salvați în condiții optime. Eu am zis atunci: eu trebuie să mă fac medic să îi ajut pe oamenii ăștia, nu au bani, eu trebuie să-i ajut”, a povestit Leon Dănăilă despre momentul care a determinat alegerea profesiei sale.

După 30 de ani de studii şi cercetări a descoperit o nouă celulă în creier. „Mi-am ales cariera de medic pentru a dărui cu generozitate şi dragoste şanse de viaţă tuturor oamenilor suferinzi. Profesia medicală are o dublă origine: cerească şi pământeană. Ţara care nu are medici suficienţi trebuie să-şi dubleze cimitirele”, spune academicianul. A scăzut rata mortalităţii în operaţiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator şi a fost primul în România care a făcut operaţii pe creier cu laser.

Leon Dănăilă a fost întrebat dacă se roagă în timpul operațiilor sale:

Sunt hemoragii cerebrale care sunt foarte greu de oprit. Și pentru mine unoeri a fost foarte greu de oprit. Anestezistul imi spunea ”Daca mai pierde 200 de grame de sange bolnavul moare, vedeti ce faceti”. Îmi făceam cruce cu limba, cu mâna nu puteam, că mâinile sunt sterile. Parcă prin minune se oprea. Există totuși o credință, o spiritualitate care are importanță, să știți. Multe cazuri din acestea dificile am operat rugându-mă așa, în gândul meu, și la Providență să mă ajute și să-mi dea puterea de a rezolva cazurile dificile. Să vină un bolnav paralizat sau un bolnav în comă și să plece pe picioare, este un miracol”, a spus Leon Dănăilă.

Podcastul a abordat subiecte extraordinare, ca puterea gândului, experimentul Einstein, telepatia, undele cerebrale, visele și însemnătatea lor, visele premonitorii, iar subiectul vieții după moarte s-a dovedit a fi unul foarte important pentru geniul neurochirurgiei românești:

„Eu acum mă ocup de suflet și creier. Este o problemă foarte dificilă. Sufletul, nu vreau să divulg prea multe despre acest subiect, pentru că și eu studiez acum, dar sufletul există și coordonează activitatea întregului organism. Știți, la vechii egipteni sufletul era localizat în inimă., Daca inima se oprește individul respectiv moare. Pe urmă au venit alți savanți și au zis că nu, în creier este localizat sufletul. Dar el este, dirijează prin diferite activități, nu numai prin neurotransmițători, prin hormoni, enzime sau alte activități metabolice. Influențează și la distanță, înafara organismului, prin anumite unde oamenii din jur. Uneori ați sesizat că dacă vă întâlniți cu cineva, dacă este vesel, simți, sau dacă este supărat. 

Nu putem încă spune prea multe, dar există totuși că, după ce moare individul, acest suflet este toșdat di material, este ceva, să știți. Un bec, de exemplu, dacă îl stingi, nu se mai vede. Dar fotonii respectivi nu s-au pierdut, ei sunt în univers. Așa și sufletul nostru. Moare un individ, dar un individ în universul ăsta mare, există, se duce în Univers, și dacă prind niște oameni care rezonează cu activitatea lor, îi influențează, să știți.” a spus neurochirurgul Leon Dănăilă, potrivit Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *