Pensiile care vor crește cu peste 100%! Botoșăneanul Marius Budăi a explicat care sunt pensionarii care vor primi cei mai mulți bani

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, a explicat la Antena 3 CNN de unde va lua Guvernul banii pentru majorările de pensii promise.

”O să vedeți la Legea bugetului, când vom aproba legea bugetului până la sfârșitul anului, că acești bani vor fi prinși în buget și se va arăta foarte clar care sunt banii de majorări.

Eu am spus foarte clar că, în buget, vor fi banii și asta se va vedea la construcția bugetului. Se duce o întreagă discuție despre un non subiect. Ne-am angajat în această guvernare că vom face bine pentru oameni. Asta trebuie să înțelegeți.

Am spus că banii îi veți vedea în cel mai scurt timp, atunci când aprobăm bugetul de stat pe anul următor și bugetul asigurărilor sociale. Banii sunt în țara noastră, noi chiar nu avem niciun ban în țara asta?”, a afirmat Marius Budai, subliniind că totul ține de priorități în ceea ce privește cheltuielile.

Fostul ministru al Muncii a explicat, prin exemple, și cum vor crește pensiile anul următor. De exemplu, o pensie care va crește, din 2024, cu peste 112%.

Dacă, în acest moment, acestă pensie este în valoare de 1125 de lei, și va crește, începând cu 1 ianuarie 2024, la 1281 de lei, va ajunge, la 1 septembrie, la 2340 de lei. Asta în cazul exemplului dat în cadrul emisiunii, în care persoana are un stagiu de cotizare de 36 de ani.

”Noi încurajăm munca. Deci cu cât stai în câmpul muncii, nu mergem în extrema cealaltă să spunem că majorăm vârsta de pensionare, să ne înțelegem. Nu se majorează vârsta de pensionare prin legea aceasta, vă arăt că nu există nici un articol. Dar încurajăm munca! Pentru cei care stau mai mult în muncă, vor primi și mai mulți bani!” a explicat Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *