Pietonii ar putea fi amendați chiar dacă traversează pe trecerea de pietoni, în cazul în care nu respectă o regulă simplă. Amenzi usturătoare

Pietonii ar putea fi amendați, chiar dacă traversează regulamentar pe trecerea de pietoni, dacă nu respectă o regulă simplă. Amenzile se ridică la câteva sute de lei. Guvernanții au depus un proiect de lege prin care pietonii care folosesc telefonul, căștile sau aparatele foto în timp ce traversează pe trecerile de pietoni să fie amendați cu până la 435 de lei.

”Există anumiți pietoni care au acest curaj nebun, cu ghilimelele de rigoare, de a păși fără să stea în așteptare câteva fracțiuni de secundă, să vadă ce intenție are conducătorul auto, să vadă dacă vrea să oprească mașina, dacă nu vrea să oprească. Pur și simplu, singuri provoacă aceste situații.

De fapt, ei provoacă, cumva, accidentul, sunt autorii morali, dacă îmi permiteți să spun așa. Cu atât mai mult, mai și stau cu ochii în telefon, mai au și căști. Trebuie să fim atenți!”, susține Sorin Ene, specialist în conducere defensivă, potrivit Digi24.

Doar în anul 2022, în București, au fost înregistrate 82 de accidente grave pe trecerile de pietoni. Iar anul acesta, până în acest moment, în Capitală au avut loc deja 52 de accidente grave.

Potrivit propunerilor de schimbare a Codului Rutier, românii vor fi nevoiți să renunțe la căști inclusiv când traversează liniile de cale ferată. Legea este făcută inclusiv pentru cei care folosesc trotinete.  Proiectul de modificare a Codului Rutier a fost depus la Senat, dar trebuie să treacă și de Camera Deputaților înainte de a ajunge la promulgare, potrivit Antena 3 CNN care citeaza Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *