Cum să alegeți draperiile opace perfecte?

Redecorarea casei în ton cu sezonul în care ne aflăm este printre cele mai palpitante și plăcute activități de familie pe care le puteți face. Fie că vă rezumați la diverse accesorii și decorațiuni on display prin casă, sau poate vă doriți să dați un look complet nou locuinței dumneavoastră, redecorarea este un pas important în împrospătarea energiei interioare. De aceea, în rândurile ce urmează, ne dorim să vă îndrumăm pe această cale și să vă oferim sfaturi despre cum puteți alege cele mai potrivite draperii pentru camerele casei. Vă întrebați oare ce legătura au perdelele cu redecorarea? Ei bine, și ele fac parte tot din categoria de decorațiuni, așa că se încadrează la perfecție în acest articol. La final, veți obține o locuință bine gândită, stilată și perfectă pentru dorințele familiei. Să începem!

 

Există o mulțime de tipuri de perdele din care puteți alege pentru casa dumneavoastră, însă în articolul de azi, ne vom concentra pe cele opace. De ce pe acestea în mod special? Pentru că ele sunt alegerea perfectă pentru dormitor și camera copilului, două încăperi în care atmosfera liniștitoare și calmă trebuie să fie cât mai prezentă. O pereche de draperii opace se va potrivi de minune într-una din aceste camere deoarece vă vor oferi confort și vă vor lăsa să vă odihniți după bunul plac. Haideți să aflați mai multe, din rândurile următoare.

 

Cel mai des întâlnit material în cazul perdelelor opace este bumbacul. Acest material este unul sustenabil, ușor de întreținut și gros, deci el nu va permite luminii puternice sau zgomotelor nedorite de afară să pătrundă în oaza dumneavoastră de liniște. Bumbacul se poate îngriji ușor, se spală foarte repede și, de obicei, nu necesită călcare. Deci ce poate fi mai simplu decât să alegeți astfel de draperii pentru dormitorul familiei? De asemenea, dacă vă doriți să redecorați în ton cu anotimpul în care ne aflăm, iată din ce culori de toamnă puteți alege:

  • Cărămiziul: tentele de roșu aprins din componența acestei culori vor face ca dormitorul dumneavoastră să inspire pasiune și iubire. Dacă vă doriți o cameră în care să vă aduceți toate visele la realitate, aceasta este nuanța potrivită. Pe lângă sentimentele menționate anterior, cărămiziul mai inspiră și putere, deci cu astfel de perdele cu siguranță vă veți impresiona apropiații. Dacă aveți un caracter stabil și încrezător, nu ezitați să luați în cosiderare această culoare.
  • Verdele închis: verdele a prins popularitate de curând, în lumea fashion. Însă acest lucru se resimte și în categoria de decorațiuni interioare. Drept urmare, vă recomandăm perdelele opace verzi dacă vă doriți să vă simțiți cât mai aproape de natură. Nuanțele de verde închis vă vor inspira calmitate și relaxare la cel mai înalt nivel, ajutându-vă astfel să aveți un somn revigorant.
  • Gri: nuanțele de gri pot fi atât deschise cât și închise la culoare. Decizia finală stă numai la latitudinea dumneavoastră. Această nuanță vă va ajuta să vă destindeți pe deplin, fiind și una dintre cele mai bune culori pentru oprirea luminii de afară. Perdelele gri se vor potrivi de minune într-o locuință cu design minimalist, care inspiră modernism.

 

Înainte de a face decizia finală, mai trebuie să vă vorbim și despre montarea lor. Draperiile opace pot veni fie de unele singure, montate pe inele de sine stătătoare, fie împreună cu o pereche de perdele. Cel din urmă exemplu poate fi montat pe șine, pentru o mai mare funcționalitate și ușurință în folosire. Totodată, trebuie să țineți cont și de faptul că ele au o lungime considerabilă. De obicei, perdelele opace cad până în pământ, obturând astfel orice fel de lumină sau zgomot, la nevoie. Însă, dacă vă doriți textile pentru geamuri ceva mai scurte, vă recomandăm să le duceți la un croitor experimentat, ce le poate tăia și coase exact la lungimea preferată de dumneavoastră.

 

Și nu în ultimul rând, a venit momentul să vă vorbim și despre modele. De obicei, acest tip de perdele vin în culori uni, fără vreun imprimeu special. Însă, datorită evoluției continue în materie de decorațiuni interioare, acum există și perdele cu model. Puteți alege un imprimeu minimalist, cum sunt dungile verticale de exemplu, sau poate sunteți adeptul modelelor mai extravagante, cum sunt cele cu frunze, flori sau alte accesorii brodate. Aveți o mulțime de posibilități! Tot ce vă rămâne de făcut este să alegeți conform dorințelor personale și ale familiei, în funcție de ce se va potrivi mai bine cu locuința.

 

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum vă simțiți inspirat să alegeți cele mai frumoase perdele opace. Pentru și mai multe ponturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim redecorare plăcută!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *