FOTO! Peste 200 de botoșăneni și-au testat gratuit glicemia la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Câțiva dintre ei au fost direcționați imediat către cabinetul de diabet

Peste 200 de botoșăneni și-au testat gratuit glicemia, marți, la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Acțiunea a fost organizată de conducerea unității spitalicești, cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului.

Au fost evaluate 211 persoane iar cateva dintre acestea, cu glicemia ridicată, au fost direcționate către cabinetul de diabet pentru investigații suplimentare. La nivelul județului Botoșani sunt peste 18.000 de bolnavi de diabet luați în evidențele cabinetelor de diabet din Botoșani și Dorohoi.

Potrivit medicului Carmen Galiano, șefa Compartimentului Diabet din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, lunar apar 80-90 de noi îmbolnăviri de diabet la nivelul județului.

Prima cauză de orbire și de insuficiență renală este diabetul zaharat. Pacienții cu diabet fac de două-trei ori mai mult accidente vasculare și infarct miocardic, diabetul fiind prima cauză de boală cardiovasculară. Nu lipsesc nici copiii cu diabet, din păcate, în evidența cabinetului nostru avem 101 copii. Zi de zi încercăm să ajutăm pacienții cu diabet să-și îmbunătățească calitatea vieții folosind o medicație cât mai nouă și adaptată fiecărui caz în parte”, a declarat medicul Carmen Galiano.

Medicii recomandă mâncarea sănătoasă, activitate fizică cât mai multă pentru a preveni această boală.

Doi medici pediatri noi la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Despre cine este vorba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *