Probleme cu salariile în spitale în urma protestului de la Casa de Asigurări de Sănătate. Manager Spitalul Județean Botoșani: În momentul de față suntem în imposibilitatea de a face plăți către furnizori, către toate serviciile medicale

Protestul angajaților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani afectează spitalele din județ. Miercuri, angajații Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani ar trebuie să-și încaseze salariul, lucru care se nu se va întâmpla. Mai mult, unitatea spitalicească va fi în imposibilitatea de a face plăți către furnizori și către toate serviciile medicale pe care le efectuează, a declarat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean Botoșani.

Aceasta susține că pacienții nu vor avea de suferit în urma acestei situații.

”Având în vedere faptul că în acest moment Casa Națională de Sănătate, implicit Casa Județeană de Sănătate, se află într-o formă de protest a angajaților, din discuția pe care am avut-o cu doamna director a CJAS, până nu se rezolvă problema la nivel național și se vor face plățile pornind de la nivel național către județ, Spitalul Județean nu va primi bani de la casă, până nu se deblochează aceste fonduri. Din punct de vedere al serviciilor medicale, Spitalul Județean își va continua activitatea. Serviciile medicale în Spitalul Județean de Urgență vor continua, pacienții nu vor suferi în ceea ce privește actul medical, în schimb, din punct de vedere al părții financiare, noi ca și instituție, în momentul de față suntem în imposibilitatea de a face plăți către furnizori, către toate serviciile medicale pe care le efectuează spitalul. Dar pacienții nu vor avea de suferit datorită acestor probleme financiare. Noi sperăm ca și colegii noștri din cadrul CAS să-și rezolve problema și să reîncepem colaborarea. Din discuțiile cu reprezentanții CJAS, am înțeles că plățile vor fi făcute imediat ce se deblochează această stare conflictuală”, a afirmat Monica Adăscăliței, precizând că nu există încă întârzieri la plată către furnizori și utilități.

Salariații Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani sunt de mai bine de o săptămână în proteste, aceștia solicitând majorarea salariilor.

Un tânără doctoriță a demisionat de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com