Parc fotovoltaic pe terenul fostei Fabrici de Zahăr Bucecea. Se va realiza pe o suprafață de 16.000 mp

Consiliul Județean Botoşani vrea să realizeze un Parc fotovoltaic, cu putere maximă de 1MW în orașul Bucecea. Proiectul va fi depus în cadrul măsurii Fondului pentru Modernizare – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice.

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Județean, valoarea totală a investiției este de 7.157.629,40 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în cuantum de 1.347.101,77 lei.

Proiectul „Realizare Parc Fotovoltaic al Județului Botoșani, cu putere maximă de 1 MW” reprezintă primul proiect de acest gen inițiat de Consiliul Județean Botoșani care se aliniază dezideratului de utilizare eficientă a diferitelor surse de energii regenerabile, existente la nivelul județului, susțin reprezentanții CJ Botoșani.

Parcul Fotovoltaic se va amplasa pe un teren aflat în proprietatea Județului Botoșani, situat în intravilanul Orașului Bucecea. Terenul a aparținut fostei Fabrici de Zahăr Bucecea, cu o suprafată totală de 30.000 mp, din care cu amplasarea Parcului Fotovoltaic se vor ocupa 16.000 mp.

Principalele funcţii pe care Parcul Fotovoltaic le va îndeplini sunt: captarea energiei solare; transformarea acesteia în energie electrică; regularizarea energiei electrice. Obiectivul general al proiectului este creșterea producţiei de energie electrică din surse regenerabile prin implementarea în județul Botoșani a unei noi capacități de producere a energiei electrice de 0,99 MW destinată exclusiv pentru autoconsum la nivelul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani.

Prin implementarea proiectului se obțin următoarele beneficii: reducerea costurilor cu plata energiei electrice consumate de Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani; impact pozitiv asupra mediului și contribuie la atingerea obiectivelor privind nivelul producției de energie din resurse regenerabile; producerea de energie prin tehnologii moderne și nepoluante, cu utilizarea resurselor regenerabile de energie (energie solară);  crearea a noi locuri de muncă prin realizarea capacităților de producere a energiei din surse regenerabile (energie solară);  implicarea activă a autorităților publice locale, în procesul de valorificare a resurselor regenerabile de energie disponibile local. Durata de implementare a proiectului este de 30 luni, din care execuția lucrărilor 12 luni.

FOTO! Brutărie artizanală autentică în Botoșani! Cea mai sănătoasă și gustoasă paine cu maia, din ingrediente 100% naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *