FOTO Zece deținuți din Penitenciarul Botoșani s-au oferit să ajute la igienizarea padocului de căței. „Au simțit bucuria de a face gesturi dincolo de propria persoană”

Zece deținuți din Penitenciarul Botoșani s-au oferit să ajute la igienizarea padocului de căței. Aceștia au mers la padoc în cadrul unei acțiuni organizate de unitatea de detenție și au ajutat la întreținerea necuvântătoarelor.

„Iubitori și loiali, companionii oamenilor le-au fost mereu alături, dovedind poate cea mai pură formă de atașament, fiind devotați, afectuoși și cu o poftă de viață pe care o insuflă tuturor celor din jur. Caracteristicile lor i-au calificat drept adevărați parteneri terapeutici în demersuri derulate în sistemul penitenciar european, terapia asistată de animale dovedindu-se a fi un real succes în recuperarea deținuților. Prezența lor a dovedit beneficii directe asupra comportamentului uman, de multe ori fiind capabili să reducă anxietatea și să atenueze pornirile agresive. I-au ajutat pe cei implicați în terapie să aibă încredere în ei înșiși, să devină responsabili pentru bunăstarea altei ființe și să se echilibreze emoțional”, precizează reprezentanții Penitenciarului.

Aceste principii au stat la baza acțiunii coordonate deCătălina și Nicu, care, alături de 10 persoane private de libertate dornice să ajute, au pășit pragul Adăpostului de câini din Botoșani într-o acțiune de igienizare.

„Drept răsplată, participanții au primit căldura sufletelor mai puțin norocoase și, cel mai important, bunătate și recunoștință. Pentru câteva clipe, cei prezenți la activitate au simțit bucuria de a face gesturi dincolo de propria persoană, de a empatiza, de a simți și de a oferi afecțiune”, precizează reprezentanții unității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *