FOTO Militari din Botoșani avansați în grad cu prilejul aniversării a 180 de ani de la înființarea Artileriei Române Moderne

S-au sărbătorit 180 de ani de la înființarea Artileriei Terestre la Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani.  La ceremonia organizată în cazarma Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” au dat curs invitației de a sărbători împreună locțiitorul comandantului Brigăzii 15 Mecanizata „Podu Înalt”, colonelul Ionel-Lucian Sandu, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, reprezentanți ai Instituțiilor Publice și ai Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, precum și cadre militare în rezervă și în retragere.

Activitatea a început cu citirea Ordinului Șefului Statului Major al Apărării și a Ordinului Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, cu ocazia aniversării a 180 de ani de la înființarea Artileriei Române Moderne. Pentru profesionalismul demonstrat, militarii au fost distinși cu medalii oferite de Șeful Statului Major al Forțelor Terestre. De asemenea, au fost avansați în grad cei mai merituoși soldați și gradați profesioniști.

Corul Militar „Răzeșii” al Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” a interpretat Imnul Artileristului, sub bagheta Preotului Militar Teodor Cenușă. Slujba de TE DEUM a fost oficiată de un sobor de preoți condus de Părintele Arhimandrit Melchisedec Velnic – Starețul Mănăstirii Putna. În cadrul ceremonialului, Arhimandritului Melchisedec Velnic a primit un drapel de identificare al unității care are culoarea steagului de luptă al Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, în vederea expunerii la loc de cinste.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea unității, pe acordurile Muzicii Militare a Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”. De asemenea, pe parcursul acestei săptămâni, detașamente din cadrul Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” au participat la ceremonia organizat la sediul Statului Major al Forțelor Terestre.

Sursa: Brigada 15 Mecanizată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *