Botoșăneanul Marius Budăi, mesaj pentru PNL: ”Faptul că ați pus în pericol Legea pensiilor, mi se pare impardonabil. Ați ales să luptați contra părinților și bunicilor noștri”

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, le-a transmis liberalilor că este impardonabil faptul că au pus în pericol Legea pensiilor și că au ales să lupte ”contra părinților și bunicilor noștri”.

”Ceea ce ați făcut acum două zile, dragi colegi liberali, prin punerea în pericol a Legii pensiilor, mi se pare impardonabil. Pur și simplu ați ales să luptați contra părinților și bunicilor noștri.

Mă gândeam că după doi ani de guvernare alături de PSD ați ieșit din logica lui “nu se poate” și “nu am” și v-ați dat seama că dacă vrei și mai și depui efort se pot găsi soluții.

Oare nu sunteți de acord cu majorarea pensiilor și cu eliminarea acelui nedrept procent de 9,4%? Eu știu cel mai bine de ce vă adresez această întrebare, doar mi-ați cerut demisia când mă băteam, susținut de PSD, să eliminăm acest proiect, dar și când, în 2022, vă propuneam soluțiile PSD pentru majorarea pensiilor. Atunci v-am înțeles, erați după o guvernare strict de dreapta, PNL-USR, când în anul 2021 nu ați acordat nici măcar un leu majorare la pensii, dar acum chiar nu vă înțeleg.

Nu sunteți de acord cu principiul: pentru muncă egală, pensie egală? Nu sunteți de acord cu echitatea și cu solidaritatea?

Nu sunteți de acord cu încurajarea muncii și cu faptul că ne dorim să acordăm punctaj suplimentar pentru fiecare an de vechime realizat peste stagiul de 25 de ani?

Nu sunteți de acord cu redefinirea gradelor de invaliditate, pentru a se da posibilitatea desfășurării unor activități profesionale și a permite cumulul pensiei de invaliditate cu veniturile din aceste activități? Nu sunteți de acord ca pentru orice grad de invaliditate, în funcție de natura afectării capacității de muncă și tipul raportului de muncă, capacitatea de muncă să poată fi considerată păstrată pentru anumite activități profesionale, la propunerea medicului expert?

Nu știu ce să zic?

Vom vedea în parlament la dezbaterea și aprobarea Legii!”, a transmis Marius Budai într-o postare pe Facebook, potrivit Antena 3 CNN

3 thoughts on “Botoșăneanul Marius Budăi, mesaj pentru PNL: ”Faptul că ați pus în pericol Legea pensiilor, mi se pare impardonabil. Ați ales să luptați contra părinților și bunicilor noștri”

  1. Mult fariseism la acest domn. Noi vrem sa furam mai departe din bani publici, sa primim comisioane, sa protejam societatile care dau spagi sa nu plateasca impozite, sa angajam toti prietenii si amantele in posturi publice de sefi . Dar tot noi vrem sa marim pensiile cu 10 miliarde de euro care asteptam sa-i aduca altii. Sa spun domnia sa de unde se vor lua acesti bani.

  2. Acest șofer hazliu ne marea pensiile 1 an de zile în fiecare seară doar la televizor , dar nu a reușit! SĂ VĂ FIE RUSINE! MERGI INAPOI LA SOFERIE DE BASCULANTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *