FOTO Sărbătoare la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani la 50 de ani de la înființare. Întâlnire emoționantă cu foști elevi și profesori

Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” a marcat astăzi 50 de ani de la înființare. La festivitatea organizată în sala de sport a colegiului au participat prefectul Sorin Cornilă, primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Liviu Toma, inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc, inspector școlari, aleși locali, alți oficiali botoșăneni, șefi de instituții, foști directori și profesori ai colegiului, foști elevi.

De la sărbătoare nu au lipsit cadrele didactice, elevii și reprezentanții părinților, dar și reprezentanții agenților economici parteneri ai acestei prestigioase unități de învățământ.

Rolul de gazdă a fost îndeplinit de profesorul Diana Moruzi, directorul colegiului. Oficialul a prezentat informații vizând activitatea colegiului,  arătând că instituția a “pregătit tineri pentru a deveni cetățeni responsabili și înzestrați cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a face față provocărilor lumii moderne”.

Scurt istoric

Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Botoșani a fost înfiinţat în septembrie 1973, ca Şcoala Profesională Botoşani, de pe lângă Întreprinderea „Electrocontact” Botoşani, funcţionând ca grup şcolar, având în acel an 5 clase de liceu și 12 de școală profesională, adică în jur de 650 de elevi de anul I.

Timp de 27 de ani a funcționat sub numele de Grupul Școlar Industrial „Electrocontact” Botoșani. Din septembrie 2000, noul nume a fost Grupul Școlar  „Gheorghe Asachi” Botoșani, iar din septembrie 2005 unitatea a devenit Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” – primul și singurul de acest fel din judeţul Botoşani.

Dacă în anii ’80 Grupul Şcolar Industrial „Electrocontact” Botoşani ajunsese unul din cele mai mari şi mai apreciate grupuri şcolare din Moldova, numărul elevilor depăşind cu mult cifra de 2.000, după 1990 oferta şcolară a suferit mutaţii calitative, adaptări la cererea comunităţii şi la specificul economiei de piaţă. În acest an școlar, unitatea funcționează cu 5 clase teoretice pe fiecare nivel, 6 clase de învățământ tehnic, domeniile electric, electronică și mecanic, și cu câte două clase de școală profesională. Din anul 2007, colegiul are ca structură și o grădiniță cu 3 grupe.

Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” este Școală Europeană.  Aici, învață 1.216 de elevi, care sunt îndrumați de 90 de cadre didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *