Ce spune șefa CJ Botoșani despre asfaltarea drumului Mileanca- Codreni- Puțureni

Președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina Federovici, a declarat, vineri, în urma protestului care a avut loc la Botoșani pentru asfaltarea drumului DJ 293 pe traseul Mileanca- Codreni Puțureni, că acest tronson este în atenția CJ de mai mult timp, a fost finalizată documentația pentru modernizarea acestuia și urmează să fie refăcut în măsura în care va permite bugetul alocat pentru drumuri pentru anul 2024.

Consiliul Județean Botoșani, pentru zona de Nord- Est a județului, până în acest moment are proiecte în implementare de peste 84 de milioane de euro. Aceste proiecte vizează modernizarea infrastructurii pe 70 de km, deci în această zonă, Consiliul Județean, în toată această perioadă, a acordat toată atenția necesară”, a spus Federovici.

Potrivit acesteia, pentru drumul Mileanca- Codreni- Puțureni este o investiție de peste 78 de milioane de lei, pentru o distanță de 15 kilometri.

Pentru această investiție, Consiliul Județean a realizat partea de studiu de fezabilitate și bineînțeles proiectul tehnic cu fonduri de la bugetul CJ. Vom vedea în măsura în care bugetul alocat pentru drumuri pentru anul 2024 ne va permite scoaterea la licitație a acestor lucrări, acest lucru se va întâmpla”, a mai spus Federovici.

Această porțiune de drum județean este inclusă printre cele șapte proiecte depuse de CJ prin programul Anghel Saligny, din care cinci au primit finanțare și au mai rămas două.

Reamintim că un protest la care au participat zeci de șoferi a avut loc, vineri, în județul Botoșani. Localnicii din două comune din județul Botoșani au ieșit în stradă, pentru a cere autorităților să asfalteze drumul județean care tranzitează localitățile Mileanca și Coțușca. Este vorba despre DJ 293, care, spun ei, este într-o stare deplorabilă.

Protestatarii au mers pe traseul Coțușca- Puțureni- Codreni- Mileanca- Săveni- Botoșani și au ajuns în fața sediului Consiliul Județean, unde și-au strigat nemulțumirile. Aceștia au scandat ”Rușine!” Vrem drumuri asfaltare, nu promisiuni deșarte!”, ”Interesul își poartă festul!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *