Accident cu un mort și doi răniți produs de un șofer din Botoșani, care a condus băut. Cum plătește pentru că a luat o viață

Foto arhiva

Un accident cu un mort și doi răniți, a fost produs de un șofer din Botoșani, care a condus băut. Nenorocirea a avut loc în mai 2021, dar acum conducătorul auto a fost condamnat de Judecătoria Suceava. Dumitru Albotă a fost condamnat la trei ani și șapte luni de închisoare, cu executare. Decizia nu este însă definitivă.

Cum s-a produs accidentul

Botoșăneanul de 42 de ani, din comuna Cristești, se deplasa dinspre localitatea de domiciliu cu un autoturism Dacia și, la un moment dat, după ce a intrat pe DJ 208C, Liteni-Vulturești-Hârtop, la 200 de metri de la pătrunderea pe raza județului Suceava, a intrat cu viteză într-o curbă și a pierdut controlul asupra mașinii.

Mașina s-a răsturnat de mai multe ori cu tot cu cei patru bărbați care se aflau în ea și mergeau la muncă spre Suceava. Doi dintre pasagerii din mașina care s-a răsturnat au fost răniți grav, iar unul dintre ei a decedat la spital.

Conducătorul auto a fost testat aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,26 mg/litru alcool în aerul expirat.  Albotă a fost condamnat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *