FOTO Sute de elevi botoșăneni la Concertul Educativ ,,Călătorii muzicale”

Sute de elevi din școlile botoșănene au răspuns invitației Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și Filarmonicii ,,George Enescu’’ Botoșani la Concertul Educativ ,,Călătorii muzicale, care a avut loc, astăzi, la Casa de Cultură a Sindicatelor ,,Nicolae Iorga’’ Botoșani, începând cu ora 12:00.

Au participat la concert peste 600 de elevi din școlile  gimnaziale, liceele  și colegiile din municipiul Botoșani, însoțiți de profesorii de educație muzicală și profesorii diriginți. Pentru unii dintre elevi, a fost prima participare la acest gen de manifestări artistice, iar, pentru cei mai mulți, a fost o nouă ocazie de a se bucura de un concert live oferit de Filarmonica Botoșani.

Concertul a cuprins în program lucrări selectate în funcție de particularitățile de vârstă și de dezvoltare ale copiilor care frecventează cursurile învățământului preuniversitar și de conținuturile programei școlare pentru disciplina Educație muzicală.

Programul muzical de astăzi a avut drept scop atragerea, educarea și formarea elevilor ca parte a publicului tânăr. Experiența unor concerte de acest gen oferă elevilor șansa să simtă energia constructivă a muzicii, încurajându-le astfel cultivarea gustului pentru frumos și alegerea muzicii ca prezență constantă și formativă în viețile lor. Muzica este parte esențială a unei educații ce dezvoltă creativitatea, stimulează memoria, amplifică curiozitatea, generând o stare de bine, transmite printr-un comunicat Inspectoratul Școlar Județean.

CONCERTUL EDUCATIV ,,CĂLĂTORII MUZICALEeste parte a unui amplu proiect, prin care Inspectoratul Școlar Județean Botoșani dorește să ofere elevilor oportunitatea de a experimenta muzica live, de a explora lumea muzicală în toată frumusețea ei, promovând și susținând cultura și educația artistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *