Cizme copii pentru iarnă – ce opțiuni să luați în considerare?

Gama de cizme copii este deosebit de cuprinzătoare, actualizându-se anual cu noi modele care îndeplinesc cerințele celor mici, dar și pe ale părinților. An de an, apar noi modele, combinații de culori și design-uri atrăgătoare. Totuși, la alegerea unei perechi de cizme, părinții vor trebui să se decidă între cizme pentru uzură obișnuită și cizme zăpadă copii, acestea din urmă prezentând alte caracteristici. Indiferent de modelul ales, este important ca perechea de cizme aleasă să îi ofere copilului confort, să fie impermeabile și rezistente la apă, să fie călduroase și să i se potrivească perfect. Iată ce opțiuni de cizme copii este indicat să luați în considerare în acest sezon:

Cizme copii – ce materiale sunt cele mai recomandate?

De dragul copiilor, majoritatea părinților tind să ia în considerare mai degrabă estetica și mai puțin eficiența. Totuși, la alegerea unei perechi de cizme copii, materialul este factorul care influențează calitatea acestora, durabilitatea, precum și nivelul de confort pe care îl asigură. O pereche ideală de cizme ar trebui să fie realizate fie din piele naturală, fie din nailon de calitate, destinat uzurii intense și sarcinilor grele. Ambele materiale sunt utile și prezintă rezistență sporită la vânt, la abraziune și perforare. Optați pentru o pereche de cizme prevăzute cu căptușeală interioră, cu talpă din cauciuc, cusături durabile și cu material exterior impermeabil. Designul ar trebui să se extindă deasupra gleznei copilului pentru a-i asigura protecție maximă împotriva zăpezii și a vântului rece. O pereche de cizme pentru copii de calitate superioară va fi realizată din piele sau nailon, va prezenta cusături lipite sau sigilate pentru protecție suplimentară împotriva umezelii. De asemenea, verificați ce tip de căptușeală deține modelul ales de cizme. Puteți alege căptușeală din fleece, din blană de oaie, din spumă sau căptușeală sintetică.

Cizme copii – scurte sau înalte?

Designul cizmelor este un alt factor deosebit de important, care contribuie în mod semnificativ la confortul de care va beneficia copilul. Puteți alege fie cizme până la glezne, până la gambă sau până la genunchi. Înălțimea cizmelor se va alege în funcție de stilul de viață al copilului și de modul în care intenționează să folosească cizmele. Pentru activitățile obișnuite de zi cu zi și pentru uzură moderată, puteți opta pentru cizme până la gleznă sau până la gambă. În schimb, pentru activități mai intense sau pentru joaca în zăpadă, este mai indicat să alegeți cizme zăpadă copii până la gleznă sau până la genunchi. În ceea ce privește cizmele de zăpadă, cele care au glezna mai înaltă vor fi o alegere mai bună, deoarece previn infiltrarea zăpezii în interior. Înălțimea minimă a cizmelor de zăpadă ar trebui să fie până la jumătatea gambei. Această înălțime îi va asigura copilului flexibilitate și libertate de mișcare în condiții de zăpadă adâncă. Nu va trebui să vă faceți griji că zăpada va pătrunde în cizme sau că umezeala va ajunge la degetele copilului.

Ce talpă trebuie să dețină o pereche durabilă de cizme pentru copii?

Talpa este un alt element important al cizmelor pentru copii. O talpă adecată va preveni alunecarea accidentală pe suprafețe umede sau pe zăpadă, așa că nu trebuie să treceți cu vederea acest factor atunci când achiziționați cizme pentru copil. Nu există o alternativă mai bună la tălpile din cauciuc, care prezintă proprietăți anti-derapante și anti-alunecare. Fie că sunteți în căutarea unei perechi de cizme de iarnă sau cizme pentru zăpadă, luați în considerare acele modele prevăzute cu talpă din cauciuc. Pe de o parte, o talpă din cauciuc protejează copilul de alunecări și căzături, iar pe de altă parte, asigură tracțiunea și echilibrul necesar pe suprafețele umede și înghețate. Siguranța copilului este o prioritate, așa că nu vă feriți de modelele de cizme care prezintă o talpă mai grea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *