FOTO Preotul botoșănean- cetățean de onoare, condus pe ultimul drum. Sicriul său a fost purtat pe umeri de slujitori ai bisericii

Preotul botoșănean- cetățean de onoare a fost condus, duminică, pe ultimul drum. Părintele Dumitru Buțerchi, de la parohia „Sfântul Nicolae” din localitatea Bucecea, a fost înmormântat sub privirile pline de tristețe ale tururor celor care au ținut să își ia rămas bun de la el și să îi aducă un ultim omagiu. Sicriul său a fost purtat pe umeri de slujitori ai Bisericii, iar localnici din Bucecea și nu numai au participat la slujba de înmormântare.

„Era un boem. Un bărbat echilibrat care știa să spună o glumă bună, elegant cu o ținută impecabilă întotdeauna. Întotdeauna mi s-a părut înalt și chiar era așa datorita sobrietății lui. Un foarte bun organizator și administrator, bun predicator cu un glas frumos, blând”, sunt cuvintele părintelui Teodor Ciurariu.

Dumitru Buțerchi a restaurat biserica parohială, care este monument istoric, a construit împreună cu enoriașii și o casă socială, iar pentru întreaga activitate depusă în slujba comunității din orașul Bucecea timp de 38 de ani, între 1969 – 2007, a fost recompensat cu titlul de  „Cetățean de Onoare” al orașului. Părintele s-a stins din viață joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *