FOTO! Un solist de la Orchestra ”Rapsozii Botoșanilor Ioan Cobâlă” și-a lansat albumul ”Am strâns dor în inimioară”

Solistul de muzică populară, Constantin Petrescu, de la Orchestra ”Rapsozii Botoșanilor Ioan Cobâlă” și-a lansat, sâmbătă,  albumul ”Am strâns dor în inimioară”.

Evenimentul a avut loc în localitatea sa natală Dobârceni, în prezența președintelui Consiliului Județean, Doina Federovici, dar și a colegilor săi, cunoscuți interpreți de muzică populară.

”Evenimentul desfășurat in comuna sa natală Dobârceni, a fost încărcat cu emoție, energie pozitivă, cu voie bună și vine cumva firesc după ani buni de muncă. Astăzi Constantin Petrescu cu multă emoție, avându-l alături de fiul său Mihail Petrescu, a pășit din nou pe scenă. De această dată la el acasă unde și-a lansat ultimul album. Felicitări domnule Constantin Petrescu!  Avem artiști talentați cu care ne mândrim”, a declarat Doina Federovici.

La lansarea albumului i-au fost alături colegii din Orchestra Populară Rapsozii Botosanilor Ioan Cobâlă, respectiv soliștii: Dan Dobos, Loredana Tomoiagă Călin, Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Iustina Irimia Cenușă, Celina Gherghelaș și tinerii interpreți Elisabeta Șeremet, Teodor Gireadă și Denisa Nicola și Ansamblul Spic de grâu Dobârceni.

Potrivit reprezentanților Orchestrei de Muzică Populară ”Rapsozii Botoșanilor Ioan Cobâlă”, tainele cântului le-a dobândit Constantin Petrescu în locurile unde s-a născut , la data de 10 Mai 1978 , și a copilărit în localitatea Brateni , situată aproape de malul Prutului . Vocea frumoasa și blândă a mamei , l-a inspirat în debutul său ca interpret.

Din dorința de a cunoaște și a slujii muzica a absolvit , Universitatea de Muzica București în anul 2008 , iar apoi și-a continuat studiile la Academia de Muzica și Arte plastice Chisnau în anul 2013 , specializarea Canto Popular la clasa profesoarei Zinaida Bolboceanu.

Visul și dorința de a evolua alături de un ansamblu folcloric, la însoțit mereu. Acest vis avea să se împlineasca odata cu începutul colaborării cu ansamblul ,, Datina’’ pentru ca mai apoi viața să-i scoată în cale oameni minunați, muzicieni, oameni de cultură. Așa l-a cunoscut pe profesorul Ioan Cobala , maestrul Ion Oloieru si alții.

S-a alăturat Orchestrei Rapsozii Botoșanilor în anul 2012, ca solist vocal. Cu dirijorul Ion Oloieru a pășit cu succes în lumea cântului datorită repertoriului și aranjamentelor deosebite. Aportul adus de orchestră de-a lungul timpului, prin acompaniament autentic și inovație i-au adus noi perspective în demersul actului interpretativ.

Începând cu maestrul Ioan Cobâlă și ajungând la creațiile dirijorului Ion Oloieru, acestea s-au născut din dorința de a exprima o realitate trăită și o experiență pentru care artistul Constantin Petrescu se pregătește zilnic.

Prin actul său interpretativ, Constantin Petrescu demonstrează că arta poate fi trăită și valorizată în diverse intensități și nuanțe și poate fi transmisă ulterior cât mai autentic prin talent și imaginație creând auditoriului „emoția vie”.

One thought on “FOTO! Un solist de la Orchestra ”Rapsozii Botoșanilor Ioan Cobâlă” și-a lansat albumul ”Am strâns dor în inimioară”

  1. Doamna este in campanie electorala. Este neobosita la toate evenimentele merge spune niste banalitati si face fotografii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *