Pensiile românilor vor creşte de două ori în 2024. Anunţul ministrului Muncii

Potrivit ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, pensiile românilor vor creşte de două ori în 2024. „Este un efort important pe care România îl face, care e o formă de respect pentru fiecare român”, spune aceasta.

Simona Bucura Oprescu a anunţat că după recalcularea tuturor pensiilor, 4,8 milioane de români vor beneficia de mai mulţi bani în primă fază începând cu 1 ianuarie 2024, apoi va urma o majorare şi pe 1 septembrie 2024.

”În 2024, pensiile românilor vor creşte de două ori. Prima dată începând cu 1 ianuarie când pensiile românilor vor creşte cu 13,8 la sută. Fiecare dintre cei 4,8 milioane de români va beneficia de asta.

Valoarea punctului de pensie mergând de la 1.785 cât este astăzi, la 2.032 de lei. Este un efort important pe care România îl face, care e o formă de respect pentru fiecare român, este o formă de echitate pentru fiecare român. Aceasta va fi prima parte a procesului de aplicare a noii legi”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, vineri seară, la România TV.

 „Până la 1 septembrie, toate pensiile vor fi recalculate”

”Cea de-a doua parte va fi recalcularea pensiilor şi aplicarea acesteia, începând cu 1 septembrie. Pensiile se plătesc lună pe lună, prin urmare, de la 1 septembrie vor avea noile pensii recalculate în care vor vedea exact punctele de contributivitate, punctele necontributive şi punctele de stabilitate pe care le au fiecare dintre dânşii şi care, sigur, vor duce la o creştere a pensiei de peste 40 la sută, în medie”, a mai spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

„Peste 3 milioane de români vor avea pensii mai mari după recalculare”

„După recalculare, cea mai mare parte a românilor vor avea pensii mai mari. Din evaluările noastre, peste 3 milioane de români vor primi pensii mai mari” a mai spus Simona Bucura Oprescu care a dat şi un exemplu de calcul.

3 thoughts on “Pensiile românilor vor creşte de două ori în 2024. Anunţul ministrului Muncii

  1. lasati abureala si mariti pensiile astfel prostii nu mai cred in promisiuni ! dar nu uitati sa va mariti si voi specialele sau sa le dublati la poporul cel mult acolo doi lei ! sa va fie rusine ! si presei care da drumul la comentariile comandate de leprele politice !

  2. MARITI pensiile inainte de alegeri nu doar promisiuni ca la prosti ! rusine sa ne mintiti cu protirea poporului in varsta doart sa fiti votati!

  3. MARITI pensiile inainte de alegeri nu doar promisiuni ca la prosti ! rusine sa ne mintiti cu protirea poporului in varsta doart sa fiti votati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *