Anchetă la Spitalul Judeţean Botoşani, după ce o femeie a sunat la 112 pentru că tatăl bolnav era ignorat de medici

Caz şocant la Spitalul Judeţean Botoşani! O femeie a sunat la 112 după ce mai multe cadre medicale ar fi refuzat să-i ajute tatăl care se simţea rău, chiar în incinta ambulatoriului. Pacientul venit pentru un consult neurologic, nu avea trimitere de la medicul de familie şi nici programare. În aşteptarea unui medic, bărbatului i s-a făcut rău şi a fost îndrumat spre Unitatea de Primiri Urgenţe. Cum nu se putea ţine pe picioare, fiica sa a încercat să facă rost de un cărucior cu rotile, dar a primit de mai multe ori refuzuri, scrie Observatornews.ro.

Într-o stare vizibilă de rău, bătrânul de 80 de ani abia reuşeşte să fie aşezat în fotoliu rulant după ce fiica sa a sunat la 112 pentru a cere ajutorul. În urma apelului, în policlinică şi-au făcut apariţia şi directorul medical al spitalului, dar şi asistentul şef al ambulatoriului.

Monica Adăscăliţei, manager SJU Botoşani: Este o anchetă în curs de desfăşurare pentru a vedea exact situaţia care a fost de fapt în acel moment şi în urma anchetei vom vedea cine a greşit de fapt. Aici cred că a fost o lipsă de comunicare între personalul din ambulatoriu şi aparţinătorii pacientului.

Bătrânul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru a fi evaluat, însă medicii au decis că nu e necesară o internare şi i-a recomandat să revină la spital pentru un consult neurologic. Fiica pacientului a crezut că foaia de la urgenţe este suficientă pentru examinarea tatălui şi s-a prezentat în policlinica următoarea zi. Aici s-a lovit de primul refuz al cadrelor medicale.

Monica Adăscăliţei, manager SJU Botoşani: Serviciile în cadrul ambulatoriului de specialitate se fac pe baza trimiterii şi cardului de asigurat.

Loredana Dascălu, asistentă coordonator ambulatoriu: Pacienţii sunt văzuţi în funcţie de programare, dar dacă sunt situaţii urgente medicul intervine şi îl vede. Acest pacient, cel puţin din declaraţiile de până acum ale doamnei asistente, nu a spus că se simte rău, doar că vrea o consultaţie. 

În aşteptarea unui consult, bătrânulului de 80 de ani i s-a făcut rău. Fiica sa a cerut ajutorului asistentelor din policlinică, însă i s-a spus să meargă în Unitatea de Primiri Urgenţe. A cerut un cărucior cu rotile pentru a-şi transporta tatăl, dar s-a lovit din nou de un refuz. A mers să solicite ajutor chiar şi la UPU, însă şi de acolo i s-a invocat faptul că nu pot încredinţa cărucioare persoanelor străine. Disperată de situaţia în care se afla tatăl ei, femeia a sunat la 112.

Monica Adăscăliţei, manager SJU Botoşani: Doamna putea foarte bine dacă a primit refuz din partea cadrelor medicale din ambulatoriu, se putea adresa conducerii spitalului judeţean. Fiind în cadrul spitalului nu este normal să sunăm la 112.

Conducerea spitalului a luat imediat şi primele măsuri

Loredana Dascălu, asistentă coordonator ambulatoriu: Am suplimentat numărul de fotolii rulante pentru pacienţi, a fost o problemă acolo. Avem încă 3 fotolii rulante, suntem în curs de achiziţiona mai multe. 

Nu este prima oară când s-a solicitat ajutor la 112 din Spitalul Judeţean Botoşani doar pentru simplu fapt că pacienţii erau ignoraţi de cadrele medicale. În urmă cu 8 luni o femeia a sunat de pe patul medical pentru a solicita mutarea din salon din cauza unei colege cu probleme psihice. Iar în 2021 o bătrână de 79 de ani, cu fractură gravă la femur, a sunat la 112 pentru a fi ajutată să ajungă la toaleta spitalului.

Tot în Botoşani, dar la maternitatea din oraş, cazul Alexandrei Ivanov năştea o adevărată indignare în comunitate. Tânăra de 25 de ani, însărcinată în luna a treia, a ajuns în noaptea de 17 august la spital cu dureri şi hemoragie, însă a aşteptat pe hol aproape şapte ore, lipsită de vreun ajutor medical, arată un raport preliminar al autorităţilor. Femeia a murit pe patulul secţiei de Terapie Intensivă.

FOTO Un tânăr din Botoșani a obținut marele premiu la Concursul Național de Culturism și Fitness. Este un model de ambiție și disciplină!

One thought on “Anchetă la Spitalul Judeţean Botoşani, după ce o femeie a sunat la 112 pentru că tatăl bolnav era ignorat de medici

  1. Daca au salarii nesimțite ii persofleaza pe bolnavi și dacă ar fi 100 de cadre medicale tot la fel sar comporta! salarii nesimțite și spagi nesimțite dacă doamnă cu bolnavul de 80 ani ar fi dat 50 lei venea urgent și îl transportau, recunosc asa am procedat eu îmi fac mea culpa dată viitoare voi suna tot la 112 pentru și la presă coruptă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *