FOTO! Concert educativ ,,Călătorii Muzicale”, susținut de Filarmonica Botoșani și dedicat elevilor

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani împreună cu Filarmonica ,,George Enescu’’ Botoșani, invită peste 600 de elevi botoșăneni la Concertul educativ ,,Călătorii Muzicale”, ce se va desfășura în data de 06.11.2023, la Casa de Cultură a Sindicatelor ,,Nicolae Iorga’’ Botoșani, începând cu ora 12:00.

Concertul este dedicat elevilor din ciclurile gimnazial și liceal, lucrările incluse în program fiind selectate ținând cont de particularitățile de vârstă și de dezvoltare ale copiilor care frecventează cursurile învățământului preuniversitar și de conținuturile programei școlare pentru disciplina educație muzicală.

Muzica este parte esențială a unei educații ce dezvoltă creativitatea, stimulează memoria, amplifică curiozitatea, generând o stare de bine. Concertul educativ ,,Călătorii Muzicale” oferă elevilor oportunitatea de a experimenta muzica live, de a explora lumea muzicală în toată frumusețea ei.

Alături de Filarmonica ,,George Enescu’’ Botoșani, propunem un program muzical pentru atragerea, educarea și formarea elevilor ca parte a publicului tânăr. Ne dorim ca prin experiența unor concerte de acest gen, elevii să simtă energia constructivă a muzicii, încurajându-le astfel cultivarea unei receptivități la frumos și alegerea muzicii ca prezență constantă și formativă în viețile lor”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector general al IȘJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *