Centru de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități, de peste 3,8 milioane lei, construit într-o comună din Botoșani

Un centru de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități va fi construit în comuna Ibănești. Proiectul este finanțat prin PNRR cu o valoare totală de 3.884.460 lei.

Noul centru va fi ridicat pe amplasamentul Școlii Cohârleac, constructie ce va fi dezafectata pentru realizarea noii clădiri. Centrul de Zi va avea un regim de înălțime-parter și o suprafață de 362,60 metri pătrați, inclusiv terasele exterioare, anunță repreprezentanții Primăriei Ibănești.

Acesta are ca și scop oferirea unui serviciu social ce va cuprinde un ansamblu de activități realizate în intervale diferite ale zilei pentru a răspunde nevoilor individuale specifice persoanelor adulte cu dizabilităti, în vederea depășirii situațiilor de dificultate și dezvoltării potențialului personal.

,,Procesul de dezvoltare al comunei Ibănești este în plină ascensiune. Obținerea finanțării pentru construirea Centrului de Zi a accelerat acest proces important. Cu obținerea fiecărei surse de finanțare pentru noi obiective de investiții, comuna Ibănești se dezvoltă vizibil, de aceea prioritatea mea și a echipei pe care o am este de a obține surse de finanțare cât mai diverse și de a investi continuu în comuna noastră. Cu cât investițiile sunt mai numeroase, cu atât mai mult ne vom mândri cu o comună frumoasă și dezvoltată. Am depus cererea pentru finanțarea realizării acestei investiții în localitatea Ibănești deorece mi-am dorit să vin în sprijinul persoanelor cu dizabilități”, declară Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *