Premierul României afirmă că botoșăneanul Marius Budăi n-a avut nicio legătură cu azilele groazei. „Hai să fim corecți!”

Premierul României, Marcel Ciolacu, spune că botoșăneanul Marius Budăi, fost ministru al Ministerului Muncii, nu a avut nicio legătură cu scandalul azilelor groazei, dar când intri în politică ai și „neplăceri”. Declarația acestuia a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul culminant” de la România Tv.

„Hai să fim corecți! Gabriela Firea n-a avut nicio treabă cu azilele groazei, deci nu a avut nicio legătură cu acele azile ale groazei. Categoric că nici domnul Budăi! Dar, asta este, când intri în politică ai și astfel de neplăceri să le spunem așa”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Marius Budăi a demisionat de la șefia Ministerului Muncii la jumătatea lunii iulie, la o săptămână și jumătate de la perchezițiile făcute la azilele din Ilfov în care aveau loc abuzuri de neimaginat – bătrânii și pacienții cu dizabilități erau bătuți, înfometați, ținuți cu răni până la os și plini de fecale.

Marius Budăi spunea atunci că: „demisia mea nu contează. Ce este important în momentul de față e să fie rezolvate toate problemele din centre”. Demisia lui Marius Budăi a fost solicitată de ONG-uri, însă în spatele ușilor închise și cei din PNL au cerut ca Marius Budăi să plece din fruntea ministerului Muncii.

După ce au apărut primele informații legate de ororile la care erau supuși bătrânii în azilele din Voluntari, Marius Budăi spunea într-o conferință de presă că în dosarele de acreditare a găsit fotografii care arătau imagini total diferite față de cele prezentate în ultimele zile.

Ceea ce m-a contrariat foarte mult e ceea ce am găsit la nivelul dosarelor de acreditare, o discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public. Trebuie să fim foarte atenţi la fotografiile pe care vi le arăt care sunt într-o discrepanţă majoră cu ce au prezentat procurorii DIICOT. Veţi vedea că sunt nişte condiţii de lux, în totală discrepanţă cu ceea ce practic public s-a prezentat până acum. Eu sper şi cred, şi pozele continuă sunt foarte multe fotografii de la dosarul de licenţiere şi cu paturi, cu condiţiile de locuit. Lipsesc de aici din unele dosare, lipsesc fotografiile cu oameni, însă discrepanţa fiind uriaşă trebuie să vedem cum a fost posibil aşa ceva. Toate aceste probe, începând cu februarie 2023 au fost puse la dispoziţia DIICOT şi sper ca aceste organe să facă lumină cât mai rapid”, declara atunci Marius Budăi.

Botoșăneanul este la al doilea mandat de deputat  și a preluat şefia Comisiei de Administraţie publică din Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *