Decizie a instanței în cazul bărbatului din Botoșani care i-a tăiat capul unei rude

Magistrații Tribunalului Botoșani au adoptat, joi, o decizie importantă în cazul bărbatului care i-a tăiat capul unei rude, respectiv finului său. Instanța a decis ca botoșăneanul Maricel Botezatu să fie supus unei expertize psihiatrice în dosarul în care este acuzat de omor calificat. Expertiza, care a trebui finalizată până la viitorul termen al procesului penal, stabilit pe 14 decembrie, l-ar putea scăpa de pușcărie pe criminal, dacă rezultatul va arăta că nu a avut discernământ.

Solutia pe scurt: În vederea efectuării expertizei psihiatrice încuviinţată de către instanţă, va amâna cauza şi va acorda un nou termen la data de 14 decembrie 2023.

Criminalul de la Călărași se află în prezent în spatele gratiilor, el fiind arestat preventiv imediat după comiterea faptei.

Arestarea lui Marcel Botezatu a fost făcută după ce, în urma unor percheziții efectuate la domiciliul său, procurorii și polițiștii criminaliști au găsit în casă hainele și papucii plini de sânge cu care se presupune că acesta ar fi fost îmbrăcat și, respectiv, încălțat la momentul producerii crimei.

Vă reamintim că un bărbat a fost decapitat, iar cadavrul acestuia a fost abandonat în curtea casei sale. Crima s-a produs în localitatea Călăraşi, victima fiind descoperită, pe 21 ianuarie, de unul dintre vecini, care a sunat la 112.

Botoşăneanul mort se numeşte Mihai Toma, are 54 de ani şi locuia singur în locuinţa din zona centrală a localităţii Călăraşi. Bărbatul, tată a doi copii, a fost abandonat de soţie, iar localnicii spun că în ultima perioadă începuse să consume alcool.

Este posibil ca el să fi băut alături de un consătean şi să fi avut cu acesta nişte discuţii contradictorii cu acesta, iar asta l-a fi determinat pe celălalt să îl ucidă. Capul victimei a fost pur şi simplu tăiat, el fiind găsit la distanţă de corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *