O primărie din județul Botoșani cumpără 40 de biciclete pentru a le pune la dispoziția localnicilor

O primărie din județul Botoșani cumpără nu mai puțin de 40 de biciclete pentru a le pune la dispoziția localnicilor. Este vorba de Primăria municipiului Dorohoi, care va achiziționa bicicletele în cadrul proiectului „Cross-border Environmentaly Friendly Transport Developement”- Dezvoltarea transfrontaliera a transportului prietenos mediului, Program Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020, implementat în parteneriat cu Primăria Ungheni din Republica Moldova.

Proiectul urmărește stimularea utilizării bicicletelor în cele două orașe, Dorohoi și Ungheni, pentru a „încuraja mobilitatea ecologică și sănătoasă”. Scopul este creșterea gradului de utilizare a bicicletei de la 3% la 7% în următorii patru ani.

Bicicletele MTB vor fi din aluminiu, vor avea maxim 16 kilograme și vor avea un sistem de frânare pe disc acționat hidraulic. Costul total al bicicletelor cumpărate în acest proiect transfrontalier se ridică la peste 90.000 de lei. Firmele interesate pot depune oferte până pe 14 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *