Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani cere sprijin pentru achiziția a două scaune electrice pentru transportul pacienților pe scări

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, medicul Eduard Gurău, a solicitat, joi, autorităților locale fonduri pentru achiziția a două scaune electrice pentru transportul pacienților pe scări. Potrivit acestuia, angajaţii serviciului întâmpină diverse obstacole în transportul pacienţilor nedeplasabili.

Gurău mai spune că acestea scaune ar ajuta și la transportul persoanelor supraponderale.

Ne-ar fi de ajutor, pentru că Spitalul Județean are câteva pavilioane care sunt fără lift și atunci coborâm pacientul de sus. De exemplu, la Boli infecțioase coborâm cu acel scăunel, el merge singur. Putem pune și persoane de 100 -150 kg și le putem folosi și în exterior”, a declarat Eduard Gurău, care a făcut apel public către Consiliul Județean și Primăria Botoșani. El spune că un astfel de scaun electric ar consta în jur de 5000 euro.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat că va încerca să găsească o soluție pentru o astfel de achiziție, având în vedere că Serviciul Județean de Ambulanță nu este în administrarea Consiliului Județean.

Va trebui să găsim o soluție. Consiliul Județean nu poate finanța Serviciul Județean de Ambulanță, dar cred, că noi, Consiliul Județean, putem achiziționa această aparatură pentru Spitalul Județean Mavromati, iar spitalul poate să-l dea în comodat Serviciului Județean de Ambulanță. Dacă ne dorim într-adevăr să găsim cu toții o soluție, o găsim”, a spus Doina Federovici.

One thought on “Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani cere sprijin pentru achiziția a două scaune electrice pentru transportul pacienților pe scări

  1. cred cu tărie că medicii din micile lor donatii de la pacienți pot dona pentru comunitate bani pentru achiziția celor 2 scaune…la ieșire din garda să depună 5 % din sumele primite și în 7 zile avem scaunele ! SUCCES TUTUROR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *