Alertă în magazinele Carrefour. Produsul retras de urgență de la raft fiindcă ar fi conținut viermi

carrefour botosaniAlertă în magazinele Carrefour. Un produs care conținea viermi a fost retras de urgență de pe rafturi. Cei care au apucat să-l cumpere deja sunt rugați să-l returneze sau să-l arunce imediat.

Un produs al Carrefour a fost retras de pe rafturi din toate magazinele din țară. E vorba de o conservă cu șprot în sos tomat, cu data de expirare în anul 2026, care ar fi avut viermi.

O familie din Mehedinți a acuzat, în urmă cu câteva zile, că ar fi deschis o conservă de acest tip, regăsind viermi în conținutul recipientului. De asemenea, familia a prezentat și un bon fiscal prin care au dovedit că produsul alimentar a fost cumpărat din Carrefour-ul din Drobeta Turnu-Severin.

Reprezentanții Carrefour România au anunțat retragerea de la raft a produsului alimentar.

„În urma reclamației primite de la clientul nostru în data de 28.10.2023 legat de produsul Conservă SPROT SOS TOMAT 170G HOME GARD, brand: HOME GARDEN, cu dată de expirare în 2026, furnizor SAFEWAY INTERNATIONAL IMP SRL, am luat rapid o serie de măsuri de precauție și ne-am oferit să oferim clientului imediat alte produse la schimbul celor cu probleme”, au transmis reprezentanții Carrefour.

Produsul retras de la raft de Carrefour

Carrefour a mai transmis faptul că loturile din produsul respectiv au fost retrase din magazinul din Mehedinți. Apoi au continuat cu retragerea lor la nivel național. Urmează o anchetă internă, iar furnizorului i se vor solicita toate detaliile. „Am retras de urgență de la raft toate loturile ale produsului respectiv din magazin, continuând apoi cu retragerea națională a acelorași loturi. Am testat aleatoriu câteva alte produse și nu au prezentat modificări organoleptice. Am notificat în mod prompt furnizorul privind conformitatea microbiologică a produsului în cauză, pentru a demara procedurile de verificare ale calității și a ne oferi un punct de vedere”, au mai transmis reprezentanții Carrefour, pentru Bugetul.ro.

Totodată, a fost efectuată o analiză de risc în urma căreia s-a aflat că produsul semnalat, dar și cele preambalate (marcă națională) prezintă un „risc minor de contaminare microbiologică, odată ce acestea ajung în spațiile de stocare și depozitare Carrefour România”. De altfel, reprezentanții lanțului comercial au mai transmis faptul că acest tip de produse (conserve) trec printr-o etapă de sterilizare, în procesul fabricației. Acesta reprezintă un pas esențial care revine producătorului. Prin procesul de sterilizare, formele vegetative ale microorganismelor sunt distruse, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *