Centru pentru vârstnici, amendat cu 20.000 lei de Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani

itm BotosaniUn centru pentru vârstnici din Botoșani a fost amendat cu 20.000 lei de inspectorii de muncă. Începând cu data de 8 august 2023, în baza Ordinului ministrului afacerilor interne, s-au efectuat acțiuni de control la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor.

S-au efectuat controale la 72 de entități, cu un total de 1.375 de salariați.

În urma verificărilor, s-a identificat un caz de muncă nedeclarată, care a fost sancționat cu amendă de 20.000 lei. De asemenea, s-au mai aplicat 2 sancțiuni în valoare totală de 6.000 lei pentru încălcarea obligațiilor legale privind evidența timpului de muncă și s-au dispus 30 de măsuri pentru remedierea deficienților constatate, transmite printr-un comunicat Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani.

2 thoughts on “Centru pentru vârstnici, amendat cu 20.000 lei de Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani

  1. de ce nu mergeți în fabricile dr confecții textile să vedeți condițiile de umilire a muncitorilor ?? Nu primesc bonuri de masă doar in prima lună de la angajare, sambetele care le lucrează sunt plătite normal sau se dau libere echipament de lucru și protecția muncii nu primesc sau alta formă.? ati fost vei plimbat pe unde au vrut ei și ati plecat cu cadouri și beneficii materiale! RUDINE SA BA FIE IN LOC SA PROTEJATI MUNCITORUL ROMAN SI VOI CONTRIBUITI LA UMILIREA LUI ALATURI DE JEFUITORII SI ÎMBOGĂȚIȚII STRAINI! BLESTEMATI SĂ FIȚI SI VOI !

  2. mergeti și vedeți evidenta timpului de muncă la confecții să vedeți cum sunt plătiți sclavii botosaneni cu 1980 lei fara bonuri de masă și nu fiți curve întrebați muncitorii de față cu cei care va însoțesc în fabrică dacă le e bine?? De ce nu sunt verificate documente controale complexe se vede si documente voi nubaveto voie …sunteți părtași la umilirea muncitorilor RUSINE MACAR INBUIBATILOR PRIETRNI CU VATAFII STRAINILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *