FOTO! Centru cultural de 8,8 milioane lei, inaugurat într-o comună din județul Botoșani

Un centru cultural de 8,8 milioane lei, realizat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, a fost inaugurat, duminică, în comuna Vorona. Centrul Cultural ”Luceafărul” se află în localitatea Joldești, satul în care s-a născut mama poetului Mihai Eminescu.

Evenimentul a fost marcat printr-o slujbă de sfințire, urmat de un spectacol de cîntece si dansuri populare cu artiști locali.

Într-un astfel de loc binecuvântat era și normal să se construiască un Centru Cultural modern, în ton cu vremurile. La fel de firesc este ca acesta să poarte denumirea ”Luceafărul”, supranumele lui Mihai Eminescu. Este o investiție foarte importantă pentru comunitatea locală, un proiect al domnului primar Aurel Ștefan, care a reușit să atragă, de la Compania Națională de Investiții, o finanțare de 8,8 milioane de lei pentru ceea ce va fi epicentrul cultural al zonei. Sunt convinsă că dumneavoastră, membrii uneia dintre cele mai frumoase comunități din județ, veți valorifica la maxim facilitățile oferite de această investiție. Că, alături de badea Costică Ciubotărița, moș Ghița Țugui sau mătușa Niculina Andronache, trei dintre meșterii nepereche au plaiurilor voronene, și împreună cu domnul primar Aurel Ștefan veți duce tradițiile mai departe, le veți transmite copiilor și nepoților dumneavoastră și veți face cunoscută Vorona, pe plan cultural și nu numai, la nivel național”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *