„Băi, ești nebun? E un război atomic pentru mine!” Valeriu Iftime, reacție dură în cazul jucătorului care a luat intenționat ”galben”

Jucătorul lui FC Botoșani a fost acuzat că a luat intenționat un cartonaș galben pentru a câștiga o sumă de bani la pariuri. Virgile Pinson (27 ani) a forțat primirea unui cartonaș galben în duelul cu Sepsi Sf. Gheorghe, pierdut de FC Botoșani cu 2-5. Fotbalistul a fost avertizat aproape de pauza meciului, în minutul 42, după ce a lovit mingea la o fază fixă a covăsnenilor. Fotbalistul a admis că a luat galben pentru a fi suspendat la meciul din Cupă, astfel încât Dan Alexa să poată conta pe el în campionat, dar adevărul e altul.

Valeriu Iftime: „Pentru mine e un război atomic!”

Finanțatorul a dezvăluit că a cerut președintelui clubului său să îl reclame la FRF pe Pinson, după ce a primit informații că o persoană a încercat să parieze 10.000 de lei că acesta va încasa cartonașul galben. Ce le-a atras atenția oficialilor a fost și faptul că un coechipier a mers să îi spună lui Pinson că ar urma să fie schimbat la pauză, așadar jucătorul și-a „grăbit” avertismentul.

„Vreau să spun că, citesc la voi, nici măcar nu știu, dar după aia constat că este adevărat. În orice caz, lucrurile sunt, pentru mine e o mare dezamăgire, o mare neliniște. Asta îmi trebuia mie, un mare scandal, ca să-mi detoneze complet gândul și filosofia de a rămâne în acest sport.

Nu am să dau multe amănunte, ați scris voi și presa a preluat. Cam asta e situația acum, nu mai acuz pe nimeni. Ce a fost acolo părea o greșeală, ceva neclar de ce a luat copilul acesta cartonașul, am vorbit cu el a spus niște prostii.

A spus niște lucruri de genul acesta, că stă în Cupă. Dar, nu sunt atât de naiv și nu aș vrea să vorbesc pentru că sunt comisii care vor analiza. Modul în care îmi spunea că vrea să ia un cartonaș, păi cum să vrei să iei un cartonaș? 

Deja dislocă toate gândurile bune. Avea un cartonaș, celălalt l-a chemat să-i spună să joace bine, altfel îl schimbă. Băi, ești nebun. L-a chemat repede să-i spună să joace bine, că îl schimbă la pauză. Ce să mai joci 3 minute, că oricum ieși la pauză.

De aici Dan Alexa s-a supărat și a spus că ceva nu e în regulă. Pentru mine e un război atomic, aș face orice să clarificăm situația. Eu țin la copiii aceștia, îi iubești ca pe copiii tăi, faci eforturi să se acomodeze, să învețe limba, să se poată relansa.

Când auzi că ei pot face, habar n-am poate că n-au făcut, îți scade orice tip de curaj, de energie. Eu nu sunt obișnuit. Eu credeam că acolo e o luptă continuă, iar el se gândea să ia un cartonaș galben ca să stea meciul următor. Anunțați tot, comisia de integritate. Dacă ferească Dumnezeu e un cancer din acesta, nu mai poți să-l refaci. Îmi e jenă să mai vorbesc de fotbal când suntem pe ultimul loc”, a declarat Valeriu Iftime la Fanatik.

Virgile Pinson, acuzat că a luat intenționat cartonaș galben

În minutul 42 al meciului cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-5, Virgile Pinson a luat intenționat un cartonaș galben, după ce a lovit mingea cu piciorul la o fază fixă a covăsnenilor.

La finalul meciului, fotbalistul lui FC Botoșani a recunoscut că a luat intenționat „galben”, însă a susținut că a făcut acest lucru, deoarece ar fi ajuns la al patrulea cartonaș și ar fi stat la meciul din Cupă.

Faza ar fi trecut neobservată, dacă, potrivit gsp.ro, o fată nu ar fi mers la o agenție de pariuri din Botoșani pentru a paria suma de 10.000 pe faptul că „Pinson încasează un cartonaș galben”, potrivit sport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *