De luni, medicul pediatru de la Spitalul Darabani își reia activitatea

De luni, 30 octombrie, medicul pediatru de la Spitalul Darabani își reia activitatea. Secția exterioară Darabani a Spitalului județean de urgență „Mavromati” a rămas fără medic pediatru după ce doctorul Aurel Tinca s-a retras din activitate.

„Medicul pediatru își va relua activitatea începând de mâine, luni 30 octombrie. Mulțumesc pe această cale, doamnei manager dr. Monica Adăscăliței, cât și domnului dr. Apostoaie Romică pentru implicare în rezolvarea acestei situații”, a precizat primarul orașului Darabani, Mihai Alin Gârbaci.

În urma proiectelor depuse de Primăria Darabani și contractelor de finanțare semnate pentru reabilitarea celor două clădiri ale spitalului, s-a finalizat proiectul tehnic pentru Secția exterioară Darabani. În perioada următoare aceste lucrări vor fi publicate pentru licitație.

Criză de medici după valul de pensionări

Secția Pediatrie a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani se confruntă cu o criză de medici, după valul de pensionări, potrivit directorului unității spitalicești, Monica Adăscăliței.

În momentul de față căută medici care să vină să efectueze gărzi la Pediatrie. Din noiembrie, avem promisiuni solemne din partea medicilor pediatri, care vor veni să facă linie de gardă și ulterior să înceapă actiovitatea la noi. Sunt rezidenți care preferă să vină la Botoșani, iar luna octombrie este luna în care își dau specialitatea și nimeni nu a vrut să vină să facă gărzi când au examenul de specialist”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *