Cât costă scaunele care vor fi montate la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani

Primăria Botoşani a lansat licitaţia pentru achiziţia noilor scaune din sala de spectacole a Teatrului Mihai Eminescu, care urmează a fi finalizat la începutul anului următor.

Cumpărarea scaunelor şi montrarea acestora are loc în cadrul proiectului „Consolidarea si restaurarea Teatrului Mihai Eminescu Botosani” şi este estimată la 1,95 milioane de lei.

„Totodata, dotarile care fac obiectul prezentei achizitii sunt necesare pentru buna functionare a Teatrului „Mihai Eminescu” Botosani atAt pentru public cAt si pentru personalul institutiei de cultura. Desfasurarea spectacolelor de cultura si teatru din cadrul Teatrului „Mihai Eminescu” Botosani trebuie sa aiba loc in conditii de confort si siguranta, specifice salilor aglomerate, astfel incAt actul cultural, esential in dezvoltarea spiritual-intelectuala a comunitatii, sa se desfasoare in conditiile optime„, susţin reprezentanţii Primăriei.

Teatrul, finanţat din fonduri europene

Prin natura obiectivului general, investitia vizata prin proiect prevede consolidarea, restaurarea, reabilitarea si amenajarea Teatrului „Mihai Eminescu” din municipiul Botosani in vederea promovarii valorii culturale si a potentialului turistic al acestui obiectiv si al integrarii sale in circuitul cultural artistic din regiunea Nord-Est, conform PROGRAMULUI OPERATIONAL REGIONAL 2014-2020 axa prioritara 5 – imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, prioritatea de investitii 5.1 – conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural cultural pentru proiecte nefinalizate.

Obiectiv general il constituie consolidarea, restaurarea, reabilitarea si amenajarea Teatrului „Mihai Eminescu” in vederea promovarii valorii culturale si a potentialului turistic al acestui obiectiv si al integrarii sale in circuitul cultural artistic din regiunea Nord-Est.

În vederea indeplinirii obiectivului general si a obiectivelor specifice, respectiv asigurarea dotarilor din cadrul proiectului „Consolidarea si restaurarea Teatrului „MIHAI EMINESCU” Botosani” este necesara achizitia de furnizare si montaj Dotari in cadrul proiectului „Consolidarea si restaurarea Teatrului „MIHAI EMINESCU” Botosani” respectiv dotare cu scaune a salii de spectacole a teatrului „Mihai Eminescu” si dotarea scenei principale si a scenei secundare de spectacole a Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botosani cu elementele de mecanica necesare, revizia sistemului existent si punerea ansamblului in functiune precum si dotarea cu cortinele de scena conform datelor tehnice cuprinse in caietul de sarcini.

Valoarea totală a proiectului, cuprinzând atât partea de consolidare, cât și pe cea de restaurare, este de 23.944.057,74 lei, respectiv 5.136.556,42 euro. Din această valoare, contribuția proprie a municipiului Botoșani este de 1.566.845,9 lei (336.124,83 euro), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, la care se adaugă cota de cofinanțare de 2%, în cuantum de 456.677,79 lei (97.967,99 euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *